Παρέμβαση Επάρχου για το STOP της διασταύρωσης στον Πύργο

Την επανεξέταση των οδικών σημάνσεων στον κόμβο του Πύργου ζητά η Έπαρχος Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου, με το από 22/4/15 έγγραφό της, προς τον Δήμο Θήρας και τον μελετητή κ. Σταύρο Κωνσταντινίδη.

Σύμφωνα με το έγγραφο “ο δρόμος Περίσσα-Φηρά είναι Επαρχιακός και Κεντρικός άξονας με μεγάλη κυκλοφοριακή ροή, το STOP που τοποθετήθηκε (χωρίς την έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας) δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων είναι τεράστιος. Παρακαλούμε για την επανεξέταση της λύσης και την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης πινακίδας”.

Να σημειώσουμε ότι το έργο της διαμόρφωσης του κυκλοφοριακού κόμβου του Πύργου, καθώς και άλλα δύο παρόμοια έργα, στο Καμάρι και στο Εμπορείο, πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Θήρας παρά το γεγονός ότι η ευθύνη για την συντήρηση, σήμανση κλπ του επαρχιακού οδικού δικτύου ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στο μεταξύ, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24/5/215, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι έχει ζητηθεί από τον μελετητή κ. Σταύρο Κωνσταντινίδη να επανεξετάσει το θέμα των προτεραιοτήτων στον κόμβο του Πύργου και ότι σύντομα αναμένεται η απάντησή του.

Το πλήρες κείμενο του εγγράφου της Επάρχου Θήρας είναι διαθέσιμο εδώ: Εγγραφο Απομάκρυνσης stop

[adning id="140783"]

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη