Παρέμβαση του Συλλόγου Στήριξης ΚΥ-ΓΝΘ στον Υπουργό Υγείας για αεροπλανάκι και Α. Σταύρου

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κο Ανδρέα Ξανθό, ο Σύλλογος Στήριξης Κέντρου Υγείας – Γενικού Νοσοκομείου Θήρας παρεμβαίνει στο μείζον θέμα της λειτουργίας του σαντορινιού αεροπλάνου για αεροδιακομιδές ασθενών και παράλληλα εκφράζει τη στήριξή του στο πρόσωπο του γιατρού Ανδρέα Σταύρου.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ως Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Στήριξης του Νοσοκομείου Θήρας και σαν ενεργοί πολίτες του νησιού της Σαντορίνης, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία που κυριαρχεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στους κατοίκους όλου του νησιού, στο άκουσμα της είδησης ότι ο γιατρός του νοσοκομείου κος Ανδρέας Σταύρου θα πάψει να υπηρετεί στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης, γιατί δε θα ανανεωθεί η σύμβασή του.

Οφείλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι ο ανωτέρω γιατρός είναι πολύ αγαπητός στην κοινωνία μας λόγω της άριστης επιστημονικής του κατάρτισης και της προσφοράς του στους πάσχοντες ανθρώπους που απευθύνονται σ’ αυτόν, πάνω από 20 χρόνια.

Πιστεύουμε ότι η αποχώρησή του θα δημιουργήσει μεγάλο κενό στο Νοσοκομείο και αναστάτωση στους κατοίκους της Σαντορίνης. Παρακαλούμε θερμά να κάνετε τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε ο γιατρός κος Σταύρου να συνεχίσει να είναι μέλος της ιατρικής κοινότητας του Νοσοκομείου Θήρας.

Το δεύτερο θέμα που απασχολεί έντονα το κοινό της Σαντορίνης και δημιουργεί μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια είναι ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου απαγορεύει να γίνονται αεροδιακομιδές επειγόντων περιστατικών με το αεροσκάφος της Σαντορίνης, το οποίο είναι προσφορά του Ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού (τελεφερίκ), μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η ύπαρξή του υφίσταται πάνω από 20 χρόνια και σας διαβεβαιώνουμε ότι έχει σώσει χιλιάδες ζωές Σαντορινιών και ξένων.

Για να γίνει μια αεροδιακομιδή με το ΕΚΑΒ χρειάζεται αναμονή πάνω από 4 ώρες, ενώ το αεροσκάφος μας εδρεύει στη Σαντορίνη με συνοδό γιατρό και τον πιλότο του σε 24ωρη διάθεση για κάθε επείγον περιστατικό.

Σημαντικό επίσης είναι ότι το κόστος λειτουργίας του δε βαρύνει το Νοσοκομείο ή το Υπουργείο αλλά ΜΟΝΟ τον Δήμο μέσω του Ιδρύματος.

Σαν γιατρός γνωρίζετε καλύτερα τον ρόλο που παίζει ο χρόνος στην πορεία εξέλιξης ενός επείγοντος περιστατικού. Θεωρούμε ότι είναι μια μεγάλη προσφορά από το Ίδρυμα για τους Σαντορινιούς και όχι μόνο, που δε θα θέλαμε να το στερηθούμε. Το αεροσκάφος διαθέτει τον απαραίτητο μόνιμο και φορητό εξοπλισμό, σύμφωνα με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις από την Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία.

Στα πλαίσια της αμοιβαίας εκτίμησης, είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε την αγαστή συνεργασία προς ευόδωση του έργου της καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου Θήρας.

Πάντα στη διάθεσή σας.

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Η πρόεδρος
Λίτσα Πετίνη

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη