Κύπελλο Volley γυναικών: Παρών στο Final 4 της Σαντορίνης ο ΑΟ Θήρας

Ιστορική πρόκριση μετά τη νίκη επί της Θέτιδας Βούλας με 1-3

Το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο για το Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών, που θα φιλοξενήσει η Σαντορίνη στις 2-3 Μαρτίου, εξασφάλισε απόψε (15/2) ο ΑΟ Θήρας, νικώντας στη Βούλα τη Θέτιδα με 1-3 σετ. Είναι η πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία της που η ομάδα της Σαντορίνης θα δώσει το “παρών” στην ημιτελική φάση του θεσμού και αναμένει την αυριανή κλήρωση για να μάθει τον αντίπαλό της, ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Πανναξιακό και Ηλυσιακό.

Μέσα στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γήπεδο της Βούλας, η πρωτοπόρος της Pre League Θέτιδα ήταν ιδιαίτερα μαχητική, όπως άλλωστε αναμενόταν, και δυσκόλεψε τις φιλοξενούμενες. Στο πρώτο σετ, ο ΑΟ Θήρας έκτισε σταδιακά μια διαφορά έξι πόντων μετά από το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ για να κάνει με σχετική ευκολία το 0-1. Στη συνέχεια η Θέτιδα μπήκε πιο αποφασισμένη και είχε το προβάδισμα στο σκορ μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ οπότε η ομάδα της Σαντορίνης πέρασε μπροστά και έφτασε μέχρι το 0-2. Η αντεπίθεση της Θέτιδα συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ, όπου στη μεγαλύτερη διάρκειά του είχε το προβάδισμα που διατήρησε μέχρι το τέλος, μειώνοντας σε 1-2. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ οι φιλοξενούμενες επέβαλαν τον ρυθμό τους, φτάνοντας εύκολα το 1-3 και παίρνοντας την ιστορική πρόκριση στους 4 του κυπέλλου.

Τα σετ: 1-3 (20-25, 23-25, 25-23, 18-25)

Πρώτη σκόρερ του ΑΟ Θήρας ήταν η Πότοκαρ με 18 πόντους, ενώ ακολούθησαν η Γενιτσαρίδη με 16 και οι Εμμανουηλίδου και Μέρκοβα με 15 έκαστη. Οι πόντοι του της Θέτιδας προήλθαν από 5 άσσους, 46 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων και του ΑΟ Θήρας προήλθαν από 8 άσσους, 51 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων.

Τι δήλωσαν οι προπονητές:
Δήμητρα Λυκογιάννη (Θέτιδα): “Μετά από ήττα δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος. Δείχναμε ότι μπορούσαμε να το κυνηγήσουμε ακόμα περισσότερο. Το παλέψαμε αρκετά αλλά ήταν κομβικό το δεύτερο σετ, το οποίο χάσαμε οριακά”.

Γιώργος Ρούσης (ΑΟ Θήρας): “Ο αρχικός μας στόχος ήταν να προκριθούμε στο final-4. Είμαι χαρούμενος που είμαι προπονητής στην πρώτη πρόκριση του συλλόγου στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Θέλουμε το final-4 που θα γίνει στη Σαντορίνη να είναι επιτυχημένο οργανωτικά και εμείς από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την υπέρβαση”.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη