Παρουσίαση μετρήσεων ρύπανσης από το Sea Diamond

Την Παρασκευή 13 Μαΐου, ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο παρουσίαση σχετικά με το ναυάγιο του Sea Diamond που βρίσκεται τα τελευταία εννέα χρόνια στον βυθό της καλντέρας.

Επιστήμονες του Πολυτεχνείου Κρήτης θα ανακοινώσουν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα και συμπεράσματα των μετρήσεων που έχουν γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος «Παρακολούθηση και Έλεγχος των Επικίνδυνων και Τοξικών Ουσιών από το Ναυάγιο του Sea Diamond: Περίοδος 2013-2016». Θα γίνει αξιολόγηση της παρούσας ρύπανσης στην περιοχή του ναυαγίου από τοξικά μέταλλα και άλλους επικίνδυνους ρύπους και θα παρουσιαστούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, παρούσες και μελλοντικές. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η παρουσίαση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το Πολυτεχνείο Κρήτης και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond.

“Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι εκεί. Να ενημερωθούμε και να αποδείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε για το καλό της Σαντορίνης μας. Για το καλό των παιδιών μας. Για το καλό της υγείας μας και το μέλλον όλων μας! Η παρουσία σας θα ενισχύσει την προσπάθεια μας να επιλυθεί ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα όπως αυτό του ναυαγίου του Sea Diamond” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των διοργανωτών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη