Πασχαλινό μήνυμα από τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου-Θήρας-Κρήτης

Ακολουθεί το πασχαλινό μήνυμα του Σεβασμιότατου Πέτρου, Καθολικού Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης:

Αγαπητοί μου Αδελφοί και Αδελφές, Χριστός Ανέστη! Αλληλούια!

Αυτή είναι η συνταρακτική είδηση που σήμερα φθάνει σε εμάς. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ. Μια είδηση που αλλάζει τη ζωή μας, όπως άλλαξε και την ιστορία του κόσμου. Μια είδηση που φέρνει χαρά και ελπίδα στη ζωή όσων πιστεύουν. Γιατί, αφού ο Χριστός αναστήθηκε, ο θάνατος, ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου, νικήθηκε και κάθε είδους κακό δεν έχει πλέον την τελευταία λέξη επάνω μας.

Σίγουρα ο θάνατος υπάρχει, όπως υπάρχει το κακό και ο πόνος. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας μπροστά στα δεινά που πλήττουν την ανθρώπινη ύπαρξή μας. Αρκεί να σκεφτεί κανείς τις αρρώστιες, τη μακροχρόνια οικονομική κρίση, την εξάπλωση της τρομοκρατίας, τη διαφθορά, τις πολεμικές συρράξεις σε διάφορα μέρη του κόσμου. Παρόλα αυτά, πιστεύομε ότι με την Ανάστασή του ο Χριστός δίνει νέα ζωή στον κόσμο και αυτό μας γεμίζει με ελπίδα.

Τώρα επαφίεται σε εμάς να ζούμε ως ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΙ. Και αυτό σημαίνει στο να υποδεχθούμε τον Αναστημένο και το μήνυμα σωτηρίας του, μέσα στην καρδιά μας. Και τότε όλα αλλάζουν. Η αρνητική σκέψη δίνει τη θέση της στην αισιοδοξία, η απελπισία νικιέται από την ελπίδα, η αδιαφορία μετατρέπεται σε δέσμευση, ο εγωκεντρισμός γίνεται αλληλεγγύη. Ακολουθώντας τον Αναστημένο Χριστό είναι δυνατό να ξαναβρείς τις αξίες της πίστης, της αγάπης, της δικαιοσύνης, είναι δυνατό να ελπίζεις, ώστε να συμβάλεις στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Σε όλους, ιδιαίτερα σε όσους υποφέρουν στο σώμα ή στην ψυχή, εκφράζω την εγγύτητά μου και τις πιο ειλικρινείς Πασχαλινές Ευχές.

Καλό Πάσχα και σε όλη την τοπική Εκκλησία. Το γεγονός της Ανάστασης να δίνει ελπίδα στις καρδιές μας και χριστιανική χαρά για ζωντανή μαρτυρία της πίστης μας.

Χριστός Ανέστη. Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!

+ Πέτρος Στεφάνου
Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη