Περιοδεία στη Σαντορίνη για τον Μανώλη Γλυνό

Μ. Γλυνός: "Στις πρώτες 10 ημέρες της θητείας μας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου"

Στη Σαντορίνη βρίσκεται ο επικεφαλής της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου” και υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κος Μανώλης Γλυνός, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κος Γλυνός είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Θήρας κο Νίκο Ζώρζο και ενημερώθηκε για τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν το νησί. Ο κος Ζώρζος τον ενημέρωσε για την εξέλιξη του έργου του Αθηνιού, όπου έχει εγκατασταθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο η εργολαβία και ασκούνται πιέσεις από τη δημοτική αρχή, ώστε αυτό το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης για το σοβαρότατο θέμα των πρανών της Καλντέρας, καθώς στο σημείο των κατολισθήσεων έχει τοποθετηθεί πλέγμα, αλλά παραμένει ανοιχτό το ζήτημα του θρυμματισμού των ογκολίθων που έχουν συσσωρευτεί στο προστατευτικό πλέγμα. Ένα άλλο ζήτημα είναι η κατάσταση του επαρχιακού δικτύου -αρμοδιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου- καθώς παραμένει αδρανής η εργολαβία του οδικού δικτύου Αεροδρομίου-Οίας, έργο του οποίου η Περιφέρεια είναι φορέας χρηματοδότησης.

Ο κ. Ζώρζος αναφέρθηκε επίσης στην υδατική επάρκεια του νησιού από τις αφαλατώσεις που λειτουργούν αλλά και την πιεστικά ανερχόμενη ζήτηση νερού λόγω της αύξησης των τουριστικών αφίξεων, ενώ έθεσε επίσης την ανάγκη αναβάθμισης των έξι ΒΙΟΚΑ της Θήρας-Θηρασιάς, τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για την απόκτηση εναλλακτικού λιμένα βόρεια ή νότια του νησιού, βάσει των προτάσεων που θα καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Τέλος ο δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Γλυνό και τους συνεργάτες του, για την εκπονούμενη μελέτη φέρουσας ικανότητας του νησιού, το οποίο ήδη παρουσιάζει φαινόμενα υπερδόμησης σε βάρος της απομένουσας παραγωγικής γης.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τον δήμαρχο, ο κ. Γλυνός συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, διέτρεξαν το επαρχιακό δίκτυο του νησιού προκειμένου να διαπιστώσουν τα προβλήματα και ως αυριανή περιφερειακή αρχή να δρομολογήσουν τις αναγκαίες επεμβάσεις. “Μέσα στις πρώτες 10 ημέρες της θητείας μας, θα ιεραρχήσουμε και θα ξεκινήσουμε τη διενέργεια των διαγωνισμών για τη βελτίωση του οδικού δικτύου. Είναι αδιανόητο το 2019, το οδικό δίκτυο που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας να μην εγγυάται την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών. Το οδικό δίκτυο των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου χαρακτηρίζεται από παρόμοια προβλήματα. Είναι ανεπαρκές και χρειάζεται επέκταση και βελτίωση, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο επικίνδυνα οδικά δίκτυα όλης της χώρας”, δήλωσε ο κος Γλυνός διαβεβαιώνοντας τον δήμαρχο ότι η βελτίωση και επέκταση του οδικού δικτύου είναι από τις άμεσες προτεραιότητες της περιφερειακής του αρχής.

[adning id="140783"]

Ο επικεφαλής της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου” στη Σαντορίνη επισκέφθηκε επίσης το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου ο διοικητής κ. Μπάμπης Πανοτόπουλος παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση, ενώ επικεντρώθηκε στο ζήτημα που προκύπτει από τις άγονες προσκλήσεις ενδιαφέροντος για συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, λόγω του ιδιαίτερα οξυμένου προβλήματος εξεύρεσης στέγης, σημειώνοντας ότι 32 άτομα που υπηρετούν στο νοσοκομείο στεγάζονται στο παλαιό Κέντρο Υγείας. Επίσης με τον πρόεδρο του νοσοκομείου συζητήθηκε η νομική θωράκιση της διαδικασίας αεροδιακομιδών με το αεροσκάφος που σταθμεύει στη Σαντορίνη.

Ο κος Γλυνός συναντήθηκε επίσης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ Επιφάνιο, ενώ συνέχισε το πρόγραμμά του στη Σαντνορίνη πραγματοποιώντας συναντήσεις και επαφές, με στελέχη των υποψηφίων δημοτικών παρατάξεων της Σαντορίνης.

Τον κ. Γλυνό συνοδεύουν στην περιοδεία του στη Σαντορίνη οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, Ηλίας Μάινας, Χρήστος Βενιανάκης, Φλώρα Δαμίγου και Αντώνης Χατζηιωάννου. Να σημειωθεί επίσης ότι χθες ανακοινώθηκε και η υποψηφιότητα του Σωτήρη Μπουργάνη από την Ίο.

[adning id="140783"]

Νεότερη ενημέρωση 18/4 – ώρα 18:00

Με αφορμή την έντονη ρηγμάτωση του δρόμου που οδηγεί προς το λιμάνι του Αθηνιού, ο επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”, κάλεσε την περιφερειακή αρχή να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της, καθ’ ότι ο δρόμος περιλαμβάνεται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, και ζήτησε να πράξει τα δέοντα το ταχύτερο δυνατό για την αποκατάσταση των ζημιών, ώστε η διέλευση να καταστεί ασφαλής.

Ο κ. Γλυνός κατά την παραμονή του για δεύτερη μέρα στη Σαντορίνη συνέχισε τις επαφές του με κατοίκους, επιχειρηματίες, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς, προκειμένου να έχει μία σαφή εικόνα για τα θέματα που ταλανίζουν το νησί.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε επισκέψεις  σε καταστήματα και σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως η ΔΕΥΑ, το Τελωνείο, η Εφορία, το Λιμεναρχείο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο κ.ά.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας, κ. Νίκο Νομικό, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος του νησιού και συζήτησαν για  τις προτεινόμενες λύσεις.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Σύλλογο Ονηλατών Σαντορίνης και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο, κ. Γιάννη Ξαγοράρη, ο οποίος του παρουσίασε τα προβλήματα του κλάδου και τις δραστηριότητές του. Από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ζήτησε από τον κ. Ξαγοράρη να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις συνθήκες σταυλισμού και διαχείρισης των όνων και των ημιόνων, καθώς επίσης και αν πληρούνται στο ακέραιο οι συνθήκες ευζωίας.

Ο κ. Γλυνός επισκέφθηκε τα κτήρια που στεγάζονται οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Επαρχείου Σαντορίνης και συνομίλησε με τα στελέχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας του μεγάλου όγκου εργασίας που καλούνται να διεκπεραιώσουν.

Τέλος, είχε συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Σαντορίνης, Μανώλη Ορφανό ο οποίος παρουσίασε στον κ. Γλυνό το πρόγραμμα της παράταξής του.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη