“½ ένα” στη Σαντορίνη – Πέτρινοι φάροι με τον φακό του Κώστα Ντάνη

Έκθεση φωτογραφίας από τις 21 Σεπτεμβρίου στην Οία

Κλικ για μεγέθυνση

Ο φωτογράφος και σκηνοθέτης Κώστας Ντάνης παρουσιάζει από τις 21 Σεπτεμβρίου την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “½ ένα” στον χώρο του Oia Vineyart στη Σαντορίνη. 

H έκθεση περιλαμβάνει σαράντα φωτογραφίες από τη θεματική ενότητα “½ ένα”, στην οποία ο Ντάνης έχει συγκεντρώσει ένα σώμα φωτογραφικής δουλειάς δύο ετών με νυχτερινές λήψεις -χωρίς φεγγάρι- 23 σε λειτουργία πέτρινων φάρων της ελληνικής επικράτειας, πετυχαίνοντας την απόλυτη σχέση του πυρσού και του έναστρου θόλου.

Η καινοτομία της νυχτερινής καταγραφής των πετρόκτιστων φάρων προσφέρει στο κοινό μια φωτογραφική πτυχή του θέματος που δεν έχει παρουσιαστεί ξανά κατά το παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια προσέγγιση που εμβαθύνει στην ώρα “δράσης”, στη στιγμή δηλαδή που οι φάροι εκπληρώνουν την πρακτική τους υπόσταση. Ο τρόπος που χρωματίζει τον φάρο κατά τη λήψη, εκτός από την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής του, προσθέτει κι ένα εικαστικό στοιχείο, τονίζοντας τη μοναδικότητά του.

Οι 23 φάροι που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι οι: Γερογόμπος Κεφαλονιάς, Διχάλια Κεφαλονιάς, Αγ.Θεόδωροι Κεφαλονιάς, Φισκάρδο Κεφαλονιάς, Σουσάκι Κορινθιακού, Μελαγκάβι Περαχώρας, Αντίρριο Αχαΐας, Κρανάη Γυθείου, Ταίναρο Λακωνίας, Μαλέας Λακωνίας, Τρίκερι Μαγνησίας, Περιστέρα Σαλαμίνας, Σπαθί Σερίφου, Άχλα Άνδρου, Nτάνα Πόρου, Σαπιένζα Μεσσηνίας, Άστρος Κυνουρίας, Δρέπανο Αχαΐας, Μουδάρι Κύθηρα, Καψάλι Κύθηρα, Τάμελος Κέας, Βουρκάρι Κέας, Κάστρο Μονεμβασιάς.

Ο τίτλος της έκθεσης “½ ένα” μας παραπέμπει στην εμπειρική ρυθμική μέτρηση “μισό ένα, μισό δύο, μισό τρία…” που χρησιμοποιούν οι ναυτικοί για να υπολογίσουν τον χρόνο που μεσολαβεί ενδιάμεσα σε φως και σκότος, το “χαρακτηριστικό” όπως λέγεται του φάρου.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, ώρες 12:00-00:00.

Βιογραφικό
Ο Κώστας Ντάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Tμήμα Mαθηματικών και αργότερα έκανε σπουδές φωτογραφίας στην Ακαδημία Leica. Από το 2005 εργάζεται αδιάλειπτα ως φωτογράφος και σκηνοθέτης, δημιουργώντας ντοκιμαντέρ και πολιτιστικές εκπομπές για την τηλεόραση.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη