Πεζοπορική περιήγηση στην Αρχαία Θήρα το πρωί της Κυριακής

Η ΚΑ΄Εφορεία Προϊστορικών-Κλασικών Αρχαιοτήτων και ο Δήμος Θήρας, συμμετέχουν στη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2014» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και οργανώνουν μία πεζοπορική περιήγηση στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Θήρας, το πρωί της Κυριακής 4 Μαΐου.

Στην περιήγηση μπορούν να λάβουν μέρος ενήλικες και παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω, με συνοδεία γονέων .

pezoporia_arxaia_thiraΤο πρόγραμμα περιλαμβάνει περιήγηση στην πόλη της Αρχαίας Θήρας και στον περιβάλλοντα χώρο της μέσω της αρχαιολογικής διαδρομής Αρχαία Θήρα-αρχαία Οία, μίας πεζοπορικής διαδρομής στις πλαγιές του Μέσα Βουνού, της Σελλάδας και του Προφήτη Ηλία, η οποία διατρέχει το νεκροταφείο της αρχαίας πόλης και τη συνδέει με το επίνειό της, την αρχαία Οία, στη θέση του σημερινού παραθεριστικού οικισμού Καμάρι.

Οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν από την αρχαιολόγο της ΚΑ΄ Εφορείας Προϊστορικών-Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Μάγια Ευσταθίου, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν από τον φυσιογνώστη κ. Σαμψών Κατσίπη για την κυρίαρχη μορφή βλάστησης στη Θήρα, τα φρύγανα, πολλά είδη των οποίων απαντώνται στους λόφους του Μέσα Βουνού και του Προφήτη Ηλία. Η μεταφορά των συμμετεχόντων από το Καμάρι στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου της Αρχαίας Θήρας θα εξασφαλισθεί από το Δήμο Θήρας.

Σημείο συνάντησης: χώρος στάθμευσης στην παραλία του Καμαρίου, στον Άγιο Νικόλαο.
Προβλεπόμενη διάρκεια περιήγησης: 8:30-15:00.
Για δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 2286025405.

Οι “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές” αποτελούν πρόσφατο θεσμό που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με το Υπουργείο Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς με περιβαλλοντική δράση. Πρωταρχικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας και παράλληλα η ενεργοποίησή τους στην προστασία του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της χώρας. Ο Δήμος Θήρας συμμετέχει στη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2014», στο πλαίσιο της δράσης «Έτος Πολιτισμού 2014» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη