Πιέσεις του Δημάρχου Θήρας για ολοκλήρωση του δρόμου Αεροδρομίου-Οίας

Σε συνέχεια των εγγράφων και προφορικών πιέσεων του Δήμου Θήρας προς τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με την πολύμηνη καθυστέρηση της περαίωσης του έργου στο οδικό δίκτυο Αεροδρόμιο-Φηρά-Βουρβούλος-Οία, χθες Τετάρτη 9/5 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Δήμου Θήρας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Νοτίου Αιγαίου (ΕΥΔ) κ. Αντώνης Βουτσίνος, στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ (διευθύνουσα αρχή), καθώς και στελέχη της εργολήπτριας εταιρείας.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ολοκλήρωση του έργου χωρίς καμία επιπλέον χρονική παρέκκλιση σύμφωνα με τις τρεις ειδικές προσκλήσεις που έχουν εκδοθεί.

Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της ολοκλήρωσης του έργου και διαβεβαίωσαν τη Δημοτική Αρχή ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου (30/06/18) θα έχει ολοκληρωθεί ο βασικός άξονας του έργου (ασφαλτικά, οδική σήμανση και ηλεκτροφωτισμός), έτσι ώστε να μπορέσει να δοθεί προσωρινά στην κυκλοφορία ο δρόμος.

Το σύνολο του έργου εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

[adning id="140783"]

Η Εγνατία Οδός ΑΕ καθώς και η εργολήπτρια εταιρεία Ομάδα Κατασκευών ΑΕ δεσμεύθηκαν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και σημείωσαν ότι έχει παραληφθεί ένας μεγάλος όγκος υλικών, γεγονός που διασφαλίζει σημαντικό μέρος των εργασιών που πρέπει να αποπερατωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε από το βήμα του 13ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου στη Ρόδο στο θέμα αυτό, προαναγγέλοντας ότι το έργο θα ολοκληρωθεί έως τις 30/6/18.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Θήρας, η Δημοτική Αρχή, πέραν των προσπαθειών και πιέσεων που ασκεί, ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν οι χρονικές δεσμεύσεις της αναδόχου εταιρείας και το έργο θα περαιωθεί στην προαναφερθείσα ημερομηνία, έτσι ώστε να παραδοθεί ασφαλές προς χρήση.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη