14.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πιέζει ασφυκτικά ο χρόνος για την παύση λειτουργίας του Χ.Α.Δ.Α. Σαντορίνης

Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων είναι η εξασφάλιση του χώρου διαχείρισης

Share

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ευάγγελο Καπετάνιο είχε σήμερα το πρωί εκτάκτως ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος.

Ο Γενικός Γραμματέας γνωστοποίησε στον Δήμαρχο Θήρας την υποχρέωση και πρόθεση της χώρας μας να σταματήσει τη λειτουργία των ενεργών Χ.Α.Δ.Α. (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων) και παράλληλα να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασής τους.

[adning id="140783"]


Στη συνέχεια οι δύο πλευρές συζήτησαν το θέμα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, με τον Γενικό Γραμματέα να επαναλαμβάνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει το πρόγραμμα (ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων) είναι η απόκτηση του χώρου διαχείρισης.

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος εξέθεσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή ως προς το σκέλος αυτό. Παράλληλα ενημέρωσε τον κ. Καπετάνιο για το επίπεδο προετοιμασίας του Δήμου Θήρας ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και για την υποβολή της πρότασης (ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων) στο ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη»), σε συνέχεια της παρουσίασης του σχεδίου που είχε προηγηθεί στο παρελθόν (στον κ. Καπετάνιο).

Ο κ. Καπετάνιος τόνισε ότι οι υπολειπόμενες ενέργειες θα πρέπει να διευθετηθούν άμεσα, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για την εξεύρεση χρημάτων για την ενδιάμεση και οριστική λύση.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη