13.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πήγα και είδα: Μία “Στοά” έκπληξη στα Φηρά, λίγες μέρες πριν το μεγάλο opening

Share

Γράφει η Ελπίδα Καραντάνη

Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για εσάς, αλλά προσωπικά εδώ και τρία χρόνια που βρίσκομαι στη Σαντορίνη, πολλές φορές αναρωτιόμουν τι βρίσκεται μέσα σε εκείνη την μικρή στοά ακριβώς κάτω από την κεντρική πλατεία των Φηρών! Ήρθε η ώρα να το ανακαλύψω μαζί σας στον καινούριο πολυχώρο που άνοιξε με το όνομα Στοά και που εγκαινιάζεται επισήμως το Σάββατο 1η Ιουλίου. Για τους παλιούς, βρίσκεται εκεί που ήταν το Τιθόρα.Αρχικά, με το που μπήκα στο μαγαζί έμεινα έκπληκτη από το πόσο μεγάλο είναι! Έχει φτιαχτεί με πολύ μεράκι, με ιδιαίτερα προσεγμένη διακόσμηση, από τα τραπέζια μέχρι τα φωτιστικά οροφής τραβώντας σου την προσοχή με την πρώτη ματιά.

Η “Στοά” χωρίζεται σε δύο μέρη, το ένα λειτουργεί από το πρωί σαν καφέ και για γευσιγνωσία κρασιών. Ο καφές ψήνεται παραδοσιακά στη χόβολη με άρωμα Ελλάδας και σερβίρεται με χειροποίητο μπισκοτολούκουμο, με σκοπό να σε κάνει να νιώσεις ότι είσαι σε κάποιο παραδοσιακό καφενείο ενός μακρινού χωριού.

Στο τμήμα όπου γίνεται η γευστική δοκιμή κρασιών υπάρχει sommelier που φροντίζει να ταιριάξει τέλεια κόκκινα, λευκά, ροζέ κρασιά με μία ποικιλία τυριών ή αλλαντικών επιλεγμένα από όλη την Ελλάδα. Το μεγάλο ψυγείο-βιτρίνα που έχουν στον χώρο, όπως μας ενημέρωσαν, λειτουργεί και ως μαγαζάκι delicatessen, απ’ όπου κάθε πελάτης μπορεί να αγοράζει ό,τι επιθυμεί από τα τυριά και τα αλλαντικά που δοκίμασε! Υπάρχει επίσης και ειδικά διαμορφωμένο μενού κρύας κουζίνας, για να επιλέξεις ανάμεσα σε σαλάτες, μπρουσκέτες, χειροποίητες πίτες και γλυκά.

Το δεύτερο μέρος είναι το μπαρ, που υποδέχεται κόσμο από νωρίς το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα με dj, ποτά ,εκπληκτικά κοκτέιλ και μοκτέιλ (για όσους αποφεύγουν το αλκοόλ) και φυσικά χαρούμενη διάθεση.

Ο μάνατζερ του μαγαζιού κύριος Γιώργος μάς παρότρυνε να δοκιμάσουμε διάφορα από τη λίστα των κοκτέιλ και δεν είχε άδικο, το ένα συναγωνιζόταν το άλλο για να καταφέρουμε να επιλέξουμε το αγαπημένο της βραδιάς. Ως λάτρης του ροζ χρώματος, η πρώτη μου επιλογή ήταν.. ο Ροζ Πάνθηρας! Η βάση του είναι λευκή τεκίλα, με πικάντικο σιρόπι και φρέσκο χυμό lime, ελαφρύ με “γυναικεία αύρα”. Σειρά είχε ο Mr. Barbosa, που ως γνωστός πειρατής έπρεπε να έχει βάση το κουβανέζικο παλαιωμένο ρούμι με έναν πουρέ εξωτικών φρούτων και διάφορες αλχημείες που το έκαναν “έτοιμο για μάχη”. Όσο τα απολαμβάναμε, ο dj φρόντιζε να μη βαριόμαστε λεπτό με τις επιλογές μουσικής, υποσχόμενος πολλά για τη βραδιά των εγκαινίων! Από τον κατάλογο δεν λείπουν και πιο κλασσικές επιλογές όπως το αγαπημένο των ξένων Aperol Spritz ή Caipirinha, όλα με μία έξτρα πινελιά του bartender για να δώσει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα.

Ανοικτή από τις πρωινές ώρες μέχρι τα ξημερώματα, η Στοά θα γίνει αγαπημένο στέκι για καφέ, ένα ποτήρι κρασί με κουβεντούλα μετά τη δουλειά, κοκτέιλ και έντονες στιγμές διασκέδασης!

Μας περιμένουν όλους το Σάββατο 1η Ιουλίου από τις 9 το βράδυ, στα εγκαίνια, για να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Καλές δουλειές Στοά!

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Αλφαβητάρι Γαστρονομίας Γιώργου Πίττα

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη