Πήγα και είδα: Sushi “με χαρακτήρα” στην καλντέρα

Γράφει η Ελπίδα Καραντάνη

Το γνωστό Character στην καλντέρα στα Φηρά αποφάσισε φέτος να βάλει κάποιες γερές πινελιές ιαπωνικής κουζίνας πέρα από ιταλική μεσογειακή και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το “Moji Sushi Menu”. Moji σημαίνει Character στα Ιαπωνικά και μας παρουσιάζουν ένα πλούσιο μενού με nigiri, maki, inside out, sashimi και usuzukuri. Μην ανησυχείτε.. και εγώ πάντα κάνω προσπάθεια να θυμηθώ ποιο sushi έχει το φίκι απ’ έξω (maki), ή ποιο είναι σκέτο ρύζι με φιλέτο ψαριού από πάνω (nigiri), τα υπόλοιπα απλά περιμένω να τα δοκιμάσω!

Ήταν ένα πολύ όμορφο βράδυ και επιλέξαμε να καθίσουμε στην κάτω βεράντα δίπλα από το μπαρ με θέα την καλντέρα. Στη λίστα του Moji έχουν ενσωματώσει ιδέες από ιαπωνικά κοκτέιλ και έτσι ξεκινήσαμε με Suikawari και Bushido Code.

To πρώτο έχει πάρει το όνομά του από ένα ιαπωνικό παιχνίδι με χτύπημα καρπουζιών και έτσι κύριο συστατικό του είναι ο πουρές καρπουζιού.To Bushido Code είχε ως βάση γιαπωνέζικο ουίσκι, με σιρόπι από γκουάβα και τζίντζερ.

Ξεκινήσαμε “όπως πρέπει” με μία σούπα μίσο. Το μίσο είναι ένα είδος πάστας, παρασκευάζεται από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι και θυμίζει στην υφή τον ταραμά. Μέσα περιέχει φύκι wakame, κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τόφου, πολύ θρεπτική! Στη συνέχεια είχαμε ένα ορεκτικό που δεν είχα δοκιμάσει ξανά, κλασικό πιάτο στις ιαπωνικές κουζίνες, το edamame. Είναι φρέσκα πράσινα φασολάκια, στον λοβό του φυτού της σόγιας, που σερβίρονται με χοντρό αλάτι! Δοκιμάσαμε και μία “σαλάτα” με noodles και κομματάκια μοσχάρι Black Angus.

Ήμασταν έτοιμες να σερβιριστούμε τις ποικιλίες από sushi, με διαφορετικά υλικά σε πολλούς συνδυασμούς. Γαρίδες με μάνγκο, τόνος, σολομός, λαβράκι και πολλά ακόμα!

Το usuzukuri, ιαπωνικό καρπάτσιο, μάς το σέρβιραν με σολομό, και αυτό χαρακτηριστικό πιάτο της ασιατικής κουζίνας.

Εννοείται πως έπρεπε να τα καταφέρουμε με τα chopsticks, γιατί όπως λένε και στην Ιαπωνία “απαγορεύεται” να τα φας με πιρούνι, καλύτερα με τα χέρια αν δεν μπορείς! Μαχαιροπήρουνα βέβαια μας δόθηκαν 🙂

H βραδιά θα μπορούσε να κλείσει μόνο με επιδόρπιο sushi, με σοκολάτα, μπανάνα και μάνγκο, πολύ φρέσκο και ελαφρύ.

Για όσους επιθυμούν μία διαφορετική βραδιά, με sushi ατμόσφαιρα και όμορφη θέα, η κουζίνα τους είναι ανοιχτή από τη μία το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα.

T:  2286021816


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη