Πήγα και είδα μία αυλή με ένα υπέροχο άρωμα

Γράφει η Ελπίδα Καραντάνη

Αέρας ανανέωσης φυσά φέτος στο εστιατόριο Άρωμα Αυλής, του γνωστού οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος, στην Έξω Γωνιά. Έχοντας ως βασικό άξονα το “family friendly concept”, οι όμορφα διαμορφωμένοι χώροι, που συνοδεύονται από μία φιλόξενη παιδική χαρά δίπλα από το εστιατόριο με ειδική περίφραξη, κάνουν το Άρωμα Αυλής να ενδείκνυται για οικογένειες που θέλουν να περάσουν όμορφα τον κοινό τους χρόνο. Ξέκλεψα λίγο χρόνο με την Ελένη στο μεσημεριανό κενό μας και “βυθιστήκαμε” στο άρωμά του.

Από την αρχή, η Μαργαρίτα, σύζυγος του ιδρυτή και δημιουργού του οινοποιείου Αρτέμη Καραμολέγκου και διευθύντρια των χώρων εστίασης, θέλει να σε κάνει να νιώθεις οικεία και όμορφα. Παρ’ όλο που ήταν στο τρέξιμο, δεν μας άφησε λεπτό από την προσοχή της! Ζητήσαμε τη συμβουλή της στο τι να δοκιμάσουμε και χωρίς δισταγμό μας απάντησε να ξεκινήσουμε με τη φάβα και τον ντάκο. H φάβα αν και ακούγεται ένα “κοινό” πιάτο, είχε μία καταπληκτική υφή και γεύση με μυστικά που δεν μπορώ να σας αποκαλύψω, αν και τα έμαθα! Ο ντάκος ήταν πολύ γευστικός με νιώτικο ξινοτύρι και την ιδιαιτερότητα ότι τα υλικά τα ανακατεύουν όλα μαζί.

Δοκιμάσαμε και φέτα με κρούστα και φρέσκια μαρμελάδα από ντοματίνι, πολύ νόστιμο ορεκτικό!

Σε κυρίως πιάτα διαλέξαμε πικάνια μόσχου Black Angus με baby οφτές πατατούλες και φιλέτο φαγκρί φρικασέ με βλήτα. Η πικάνια ήταν πάρα πολύ ωραία ψημένη, όσο “ροζ” έπρεπε. Μας τη φιλετάρισε ο σερβιτόρος και είχε πραγματικά απίθανη γεύση, η Ελένη ενθουσιάστηκε. Εμένα από την άλλη με κέρδισε το φαγκρί φρικασέ, είχε εκπληκτική γεύση και έδενε τόσο ωραία με τα φρέσκα βλήτα, που όπως μας είπε η Μαργαρίτα τα καλλιεργούν πίσω στον κήπο τους!

Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με ένα καινούργιο κρασί για το οινοποιείο του Αρτέμη Καραμολέγκου, το 34, ένα λευκό κρασί από ασύρτικο, με ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον αφήγημα. Το 34 πήρε το όνομά του από τους τριαντατέσσερις αιώνες που πέρασαν από όταν το νησί κατοικήθηκε ξανά για πρώτη φορά μετά την μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου. Είναι μία ωδή στην κληρονομιά του αμπελώνα του Αρτέμη Καραμολέγκου, θυμίζοντας στους καινούργιους το πόσο παλιές είναι οι ρίζες αυτού του οινοποιείου. Στη λίστα τους βέβαια μπορείτε να βρείτε κρασιά από όλο τον ελληνικό αμπελώνα.

Είχε έρθει η ώρα να μας γλυκάνουν με ένα εκπληκτικό προφιτερόλ και ένα τόσο νόστιμο cheesecake! Την ώρα που τα απολαμβάναμε, μας ενημέρωσε η Μαργαρίτα πως πάντα πίστευε πως ένα γλυκό πρέπει να προσφέρεται στον πελάτη από τους οικοδεσπότες και έτσι σε όλα τα τραπέζια το προσφέρουν ως δώρο μετά από το φαγητό τους!

Το Άρωμα Αυλής είναι ένας πολυχώρος με τόσες δραστηριότητες να εκτυλίσσονται ταυτόχρονα, που φαίνεται στο αποτέλεσμα ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν έμπνευση, δημιουργικότητα, χαρά και ενέργεια για τη δουλειά τους. Οινοποιείο με επισκέψιμο χώρο για δοκιμές κρασιών, ιδιωτικός χώρος για διάφορες εκδηλώσεις όπως δείπνο γάμων, χώρος ειδικός όπου διαδραματίζονται μαθήματα μαγειρικής και φυσικά το εστιατόριο με την παιδική χαρά πιο κάτω.

Η κουζίνα τους είναι ανοιχτή από τη 1 το μεσημέρι, μέχρι τα μεσάνυχτα.

Τ: 2286033395


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη