Πήγα και είδα: μία Ρόκα στην Οία

Γράφει η Ελπίδα Καραντάνη

Πάντα η χαρά μου όταν επισκέπτομαι την Οία είναι η ίδια, μα είναι τόσο μοναδικός και όμορφος τόπος! Ήμουν καλεσμένη στο εστιατόριο Ρόκα που αν και κρυμμένο στα στενά, νιώθεις ότι παίζεις κάποιο παιχνίδι για να το βρεις, καθώς σε οδηγούν τα ζωγραφισμένα βελάκια στους τοίχους μέχρι να καταλήξεις στον υπέροχο χώρο τους.

Μας υποδέχτηκε η κυρία Γωγώ, χαμογελαστή, αμέσως νιώθεις ότι σε φιλοξενεί στο σπιτικό της.

Μπορείς να διαλέξεις αν θα καθίσεις στην όμορφη, γεμάτη φυτά αυλή τους, ή στο μπαλκονάκι με θέα τη θάλασσα. Έχουν και ειδική γωνιά φτιαγμένη για τα παιδιά! Για τις κρύες νύχτες, του χειμώνα και όχι μόνο, υπάρχει και εσωτερικός χώρος, πολύ προσεγμένος.

Ένα τσίπουρο καλωσορίσματος ήταν αρκετό για να καταλάβω ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεράκι σε ό,τι κάνουν. Μα δείτε πώς μας το σέρβιραν!

Ήθελα να μάθω την ιστορία της “Ρόκας” και ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το αποτέλεσμα. Είναι η Σοφία Σιγάλα, ο Γιώργος Ραπτόπουλος, η Γεωργία Σαρβαλή και ο Γιώργος Ραγκούσης, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εστίασης όλα αυτά τα χρόνια, με κοινό τους όνειρο να ανοίξουν έναν χώρο που πέρα από εξαιρετικό φαγητό θα σε κάνει να νιώθεις μία παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Σε αυτό το κλίμα άρχισε και το “ταξίδι” μας στη Ρόκα.

Δεν γινόταν να μην ξεκινήσουμε το φαγητό μας με μία σαλάτα.. ρόκα! Φρέσκια και δροσερή με μανούρι, καραμελωμένα καρύδια, καραμελωμένα σύκα και βινεγκρέτ σταφυλιού.

Ακολούθησε ένα ορεκτικό με στρώσεις ψητής μελιτζάνας και ανάμεσα μαστέλο Χίου με ντομάτα και σάλτσα από ξινόγαλο. Συστατικά δεμένα τέλεια, τόσο γευστικά, όσο και οπτικά. Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε ένα ακόμα ορεκτικό γιατί το ζηλέψαμε από τα δίπλα τραπέζια. Κοτόπουλο απάκι με ρεβύθια και σάλτσα από ταχίνι. Απίθανη γεύση και πολύ ωραία ιδέα!

Σε κυρίως πιάτα δεν ξέραμε τι να πρωτοδιαλέξουμε από τον πλούσιο σε επιλογές κατάλογο και έτσι με την βοήθεια του σερβιτόρου μας Νίκου, καταλήξαμε στο αρνίσιο κότσι και στα σκιουφιχτά. Το κότσι ήταν σιγομαγειρεμένο και τόσο μαλακό που κάθε μπουκιά έλιωνε στο στόμα. Τα σκιουφτιχτά ζυμαρικά είχαν λιαστή ντομάτα, ξινομυζήθρα, χώμα ελιάς και βασιλικό. Έντονη ελληνική γεύση με ωραίους συνδυασμούς υλικών!

Για γλυκό θέλαμε κάτι ελαφρύ γιατί ήταν ακόμα μεσημέρι και είχαμε μεγάλη μέρα μπροστά μας. Έτσι ο Νίκος μας πρότεινε αφράτη μους λεμονιού αρωματισμένη με λεμοντσέλο, δροσιστική και καλοκαιρινή!

Η εμπειρία μας στην Ρόκα μας γέμισε με ωραίες εικόνες και γεύσεις, ακριβώς ό,τι έπρεπε για το ξεκίνημα της σεζόν.

Όποτε αποφασίσετε να κάνετε ή να ξανακάνετε μια βόλτα στην Οία και τα σοκάκια της, αναζητήστε τη Ρόκα, θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω, πιστέψτε με!

Σεφ του εστιατορίου Ρόκα είναι ο Σπύρος Μειντάνης και η κουζίνα τους είναι ανοικτή από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις έντεκα και μισή το βράδυ. Λειτουργεί όλο το χρόνο.

Ρόκα ευχαριστούμε για όλα!

Τ: 2286071896 | roka.gr


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη