20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πήγα και είδα: Τα “εκρηκτικά” Ηφαίστεια

Share

Γράφει η Ελπίδα Καραντάνη

Φέτος τα Ηφαίστεια, για μένα, έγιναν την ιδανικότερη περίοδο στη Σαντορίνη, μιας και ο Σεπτέμβρης έχει μπει γλυκά στις ζωές μας, συνδυαστικά με το ότι 17 Σεπτεμβρίου, για όσους δε θυμάστε, γιορτάζω το όνομά μου, Ελπίδα!

ifaistia_17sep16_1184
Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Ήμουν πολύ ανυπόμονη να δω το φετινό αποτέλεσμα και έτσι αποφασίσαμε να πάμε στα Φηρά, σε κάποιο μαγαζί που θα είχαμε και την κατάλληλη θέα. Ό,τι και να σας πω για τον κόσμο που ήταν μαζεμένος στα Φηρά θα είναι λίγο, θεωρώ πως ούτε τον Αύγουστο δεν είχε τέτοιο πλήθος! Όλοι χαμογελαστοί, σε μία ατμόσφαιρα πραγματικά γιορτινή, προετοιμάζοντας τις κάμερες, τα κινητά και τα drones γιατί “το ηφαίστειο στις 20:30 ακριβώς θα αρχίσει να ξυπνάει”. Καραβάκια μικρά και μεγάλα, καταμαράν, κρουαζιερόπλοια όλα “στημένα” τέλεια στη θάλασσα, για να κάνουν την εικόνα ακόμα πιο όμορφη.

Ξεκίνησε όπως έπρεπε, με πολλά μικρά πυροτεχνήματα τα οποία σταδιακά γίνονταν όλο και πιο εντυπωσιακά και ταυτόχρονα ακούγονταν συγχρονισμένα επιφωνήματα του κόσμου που ξεχείλιζε την καλντέρα. Η αναπαράσταση της έκρηξης κράτησε 25 γεμάτα λεπτά, με ένα φαντασμαγορικό κλείσιμο που πιστεύω ξεπέρασε κάθε άλλη χρονιά. Στο τέλος ήταν εκπληκτικό που χειροκροτούσε ο κόσμος από άκρη σε άκρη της καλντέρας.

Ήταν αναμφισβήτητα μία από τις πιο ωραίες στιγμές μου στο νησί. Την ώρα της αναπαράστασης σκεφτόμουν πόσοι άνθρωποι δούλεψαν για να έχουμε αυτό το φαντασμαγορικό αποτέλεσμα. Μακάρι κάθε χρόνο να μας εντυπωσιάζουν και να μας εκπλήσσουν το ίδιο!


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη