22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πιλοτικό πρόγραμμα μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας σε Σαντορίνη και Τήνο

Share

Δύο πιλοτικά προγράμματα μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας αναμένεται να στηρίξει ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) στη Σαντορίνη και στην Τήνο.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας σήμερα 16/3/2016 σε δημοσιογράφους ο νέος πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος. Μετά από σχετικό αίτημα των δύο νησιών, ο ΕΟΑΝ θα χορηγήσει μία πάνινη σακούλα σε κάθε οικογένεια των νησιών και όλο το εκπαιδευτικό υλικό. Οι δήμοι θα αναλάβουν την εκπαίδευση των πολιτών, ενώ θα επιδιωχθεί συμφωνία με τα σουπερμάρκετ, τα οποία, σε συνεργασία με τον ΕΟΑΝ, θα ορίζουν αντίτιμο για την πλαστική σακούλα.

Να σημειωθεί ότι τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να μειώσουν την ετήσια κατανάλωση στις 90 πλαστικές σακούλες ανά άτομο έως το τέλος του 2019 και στις 40 έως το τέλος του 2025. Στην Ελλάδα σήμερα χρησιμοποιούνται 240 σακούλες, ανά κάτοικο, κάθε χρόνο.

Tο θέμα της μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας, σύμφωνα με τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία, παρουσιάστηκε στο 1ο Συνέδριο για την Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές (RECIS 2015), το Μάιο του 2015. Το θέμα εισηγήθηκε η κα Θεοδώρα Μπάμπα και η ομιλία της προκάλεσε αίσθηση και προβληματισμό. Ο δήμαρχος Αλονήσου, που ήταν παρών στο συνέδριο, αποφάσισε άμεσα να θέσει σε εφαρμογή στο νησί του πρόγραμμα για τη μη χρήση πλαστικής σακούλας.

Το 2ο Συνέδριο για την Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές (RECIS 2016), θα πραγματοποιηθεί και πάλι στη Σαντορίνη, 13-14 Μαΐου 2016 και σύμφωνα με τους οργανωτές θα υπάρχει εκτενής αναφορά στα θέματα μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση

Σαντορίνη