Πιστώθηκαν τα πρώτα χρήματα σε λογαριασμούς νησιωτών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη πληρωμή του αντισταθμίσματος του νησιωτικού κόστους (ΑΝΗΚΟ) για τα ταξίδια των νησιωτών επιβατών κατά το διάστημα 10-26 Ιουλίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Ο μέσος όρος καταβολής, ανά ταξίδι είναι 22€ για κάθε δικαιούχο. Τα εισιτήρια για το διάστημα 26-31 Ιουλίου θα πληρωθούν στην επόμενη καταβολή του ΑΝΗΚΟ.

Μέχρι στιγμής, τις πρώτες 20 μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας του ΜΙ, έχουν εκδοθεί 14.000 Μοναδικοί Αριθμοί Νησιώτη, ενώ έχουν εγκριθεί, περίπου, 2.500 εισιτήρια, κατοίκων 22 νησιών.

“Ουσιαστικά είναι η πρώτη μέρα που οι νησιώτες αντιλαμβάνονται τα οφέλη του ΜΙ στη ζωή τους. Επίσης αντιλαμβάνονται ότι η εφαρμογή του μέτρου έχει δομηθεί έτσι ώστε να έχει ελάχιστη γραφειοκρατία, αφού μετά την επίδειξη του ΜΑΝ στο πρακτορείο, δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα παραπάνω για να πιστωθούν τα χρήματα στο λογαριασμό του” δήλωσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός Με αφορμή την πρώτη πληρωμή των νησιωτών από το μέτρο του ΜΙ.

Θυμίζουμε ότι το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου τέθηκε σε πιλοτική εφαρμογή στις 10 Ιουλίου για 49 νησιά: Αγαθονήσι, Άγιο Ευστράτιο, Άγιος Μηνά, Αλιµία, Ανάφη, Αντίψαρα, Αρκιούς, Αρµάθια, Αστυπάλαια, Γυαλί, Δονούσα, Ερρικούσα, Ηρακλειά, Θύµαινα, Ικαρία, Κάλυµνο, Κάρπαθο, Κάσο, Καστελόριζο, Κίναρο, Κουφονήσια, Κω, Λέβιθα, Λειψοί, Λέρο, Λέσβο, Λήµνο, Μαθράκι, Μάραθο, Νίµο, Νίσυρο, Οθωνούς, Οινούσσες, Πάτµο, Σάµο, Σαµοθράκη, Σαρία, Στρογγυλή, Σύµη, Σύρνα, Σχοινούσα, Τέλενδο, Τήλο, Φαρµακονήσι, Φούρνους, Χάλκη, Χίο, Ψαρά και Ψέριµο. Η πιλοτική εφαρµογή του μέτρου του Μ.Ι. λήγει την 31η Δεκεµβρίου 2018 και από την 1η Ιανουαρίου 2019 το μέτρο θα τεθεί σε πλήρη εφαρµογή για όλα τα νησιά της επικράτειας πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη