14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ταινία “Πολυξένη: Μια ιστορία από την Πόλη” η ελληνική πρόταση για τα Όσκαρ

Share

Η ταινία “Πολυξένη: Μια ιστορία από την Πόλη” της Δώρας Μασκλαβάνου είναι η επιλογή της αρμόδιας Επιτροπής που συνήλθε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να συμμετάσχει στις διαδικασίες της 91ης διοργάνωσης των Βραβείων Oscar, διεκδικώντας το Βραβείο Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η υπόθεση της ταινίας αφορά σε ένα ζευγάρι επιφανών Κωσταντινοπολιτών, που υιοθετούν μια ορφανή Ελληνοπούλα, απ’ τον “άγιο” τόπο της καταγωγής τους. Της προσφέρουν ένα ισχυρό όνομα και επιζητούν την αφοσίωσή της στα γειρατιά τους. Έτσι, το 1957, η 12χρονη τότε Πολυξένη, αποχωρίζεται αναγκαστικά τον μικρότερο αδερφό της στο ορφανοτροφείο και ξεκινά μια νέα ζωή με άριστες προδιαγραφές. Μορφώνεται, ονειρεύεται και διεκδικεί τη ζωή, χωρίς να μπορεί να υποψιαστεί και να διαχειριστεί το σχέδιο εξόντωσης που στήνεται πίσω απ’ την πλάτη της με στόχο την κληρονομιά της. Το κορίτσι “λεία”, ζει για πάντα, με την αθωότητα της παιδικής της ηλικίας. Ερωτεύεται τον Κερέμ αναγνωρίζοντας σ’ αυτόν την κοινή μοίρα του ταπεινού, μοναχού ανθρώπου. Μια άνιση, απαγορευμένη και αδιέξοδη αγάπη, που γκρεμίζεται βίαια. Και η Πολύξένη -πολύ ξένη- θυσιάζεται ανελέητα στο “πανηγύρι της ματαιοδοξίας” ενός περιβάλλοντος αθλίων ανθρώπων.

Η Επιτροπή επέλεξε κατά πλειοψηφία τη συγκεκριμένη ταινία, λόγω του τρόπου με τον οποίο το θέμα προσεγγίζεται σεναριακά καθώς και της μορφής που λαμβάνει η ανέλιξη των χαρακτήρων καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Μειοψήφησε η ταινία “1968” του σκηνοθέτη Τάσου Μπουλμέτη.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη