“Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να έχει υψηλή αυτοεκτίμηση” στη Σχολή Γονέων της Δευτέρας 6/11

Ο ενοριακός παιδικός σταθμός “Η Γλυκογαλούσα” διοργανώνει τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου τη 2η δράση της Σχολής Γονέων 2017-2018. Η Δρ. Άρτεμις Γιώτσα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ψυχολόγος, οικογενειακή-συστημική θεραπεύτρια, Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Διαπροσωπικής Αποδοχής Απόρριψης,θα κάνει εισήγηση με θέμαΜ’ αγαπούν, δε μ’ αγαπούν: πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να έχει υψηλή αυτοεκτίμηση”.

Στη σύγχρονη εποχή που τα πάντα αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς, οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με ποικίλες προκλήσεις που αφορούν τους ρόλους, τις λειτουργίες και τις σχέσεις μέσα στο οικογενειακό πλαίσιο. Η ελληνική οικογένεια σήμερα έχει αποκτήσει άλλη μορφή, έχει ενσωματώσει πρότυπα σχέσεων από άλλες χώρες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να διατηρήσει στοιχεία που την ενώνουν με τις ρίζες του παρελθόντος, τις αξίες και τους θεσμούς των παλαιότερων γενεών. Η ελληνική οικογένεια βρίσκεται σε συνεχείς μεταβάσεις.

Πώς μπορούμε, εμείς οι γονείς να διαχειριστούμε το μεγάλωμα των παιδιών μας; Πώς μπορούμε να μεγαλώσουμε παιδιά με θετική εικόνα εαυτού, παιδιά που θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους και θα πιστεύουν στις δυνάμεις τους, παιδιά που θα μπορούν να διαχειριστούν με επιτυχία μελλοντικές δυσκολίες;

Το παρόν σεμινάριο στοχεύει σε απαντήσει σε αυτά και άλλα ερωτήματα που απασχολούν καθημερινά τους γονείς, ερωτήματα που ξεκινούν από τον γονεϊκό ρόλο και καταλήγουν σε αυτοαναφορικές συνδέσεις.

Ώρα έναρξης: 18:00 | Χριστιανική Εστία, Φηρά | Είσοδος ελεύθερη
Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη