Πώς εφημερεύουν και διανυκτερεύουν τα φαρμακεία στη Σαντορίνη

Ενημέρωση από τον κ. Δημήτρη Ζαχαρόπουλο

Σύμφωνα με την φαρμακευτική νομοθεσία ισχύουν τα εξής:

Σε δημοτικές κοινότητες (δηλ. τα παλιά χωριά), με κάτω των επτά φαρμακείων, εφημερεύει ένα κάθε εβδομάδα, με το τηλέφωνο αναρτημένο στην πόρτα του για τη νύκτα (δέν μένει όλη νύκτα ανοικτό). Από τα επτά και άνω μένει ένα όλη τη νύκτα ανοικτό.

Στις δημοτικές κοινότητες με ένα φαρμακείο (Καμάρι – Εμπορείο – Οία- Ημεροβίγλι – Πύργος – Καρτεράδος) τα φαρμακεία δεν εφημερεύουν ούτε διανυκτερεύουν, αλλα πρέπει να έχουν αναρτημένο στην πόρτα τους το τηλ. του φαρμακοποιού για περιπτώσεις ανάγκης.

Τα Φηρά εχουν τέσσερα φαρμακεία, τα οποία καλύπτουν τις έκτακτες ανάγκες των κατοίκων τους – ένα για κάθε εβδομάδα. Και στα τέσσερα φαρμακεία των Φηρών υπάρχει πάντα αναρτημένη πινακίδα με το εφημερεύον της εβδομάδας. Στην πόρτα του εφημερεύοντος, υπάρχει το τηλέφωνο του Φαρμακοποιού, για να κληθεί αν είναι κλειστό το φαρμακείο.

Τις Κυριακές και αργίες υπάρχει πάντα ανοικτό φαρμακείο στα Φηρά και ακολουθεί ενα τυπικό ωράριο καθημερινής ημέρας (πρωί-απόγευμα).(συνήθως το πρωί ανοίγει πιο αργά).

Εμείς οι Φαρμακοιποιοί δεχόμαστε πολλές φορές τα παράπονα του Κέντρου Υγείας ότι το τηλεφωνικό του κέντρο, δέχεται συνεχώς ερωτήσεις για το εφημερεύον φαρμακείο! Προφανώς δεν μπορεί να απασχολείται το τηλέφωνο του Κέντρου Υγείας με αυτό το θέμα! Είναι σαν να καλούν οι Αθηναίοι τον Ευαγγελισμό για να μάθουν το εφημερεύον φαρμακείο!

Βεβαίως οι κάτοικοι του νησιού αυτά τα γνωρίζουμε και καλόν είναι να ενημερώνουμε τους επισκέπτες που δεν γνωρίζουν τις “φαρμακευτικές” ιδιαιτερότητες των μικρών περιοχών.

Ο κ. Δημήτρης Ζαχαρόπουλος είναι φαρμακοποιός στη Σαντορίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη