Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, πρόκειται να ξεκινήσουν επίσημα και πανελλαδικά οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν όπως πάντα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή στις 20 Ιανουαρίου από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ η δυνατότητα αναγραφής και του ποσοστού έκπτωσης είναι συμπληρωματική. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Όπως υπενθυμίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με τον νόμο (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου τζίρου και τουλάχιστον 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που οι εκπτώσεις κριθεί ότι είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές (δηλαδή αποσκοπούν στην εξαπάτηση του καταναλωτή), επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 1% του ετήσιου τζίρου και τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη