Πότε τελειώνει η σχολική χρονιά σε Γυμνάσια και Λύκεια – Πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Στην τελική ευθεία για το τέλος της φετινής σχολικής περιόδου έχουν μπει οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων. Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2017-2018:

– των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.

– των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων, Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.

Σύμφωνα με προηγούμενη υπουργική απόφαση, οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 7 και 8 Ιουνίου για τους αποφοίτους Επαγγελματικών και Γενικών Λυκείων αντίστοιχα. Αναλυτικά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει ως εξής:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00.  Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

* Την Τρίτη 12/6/2018 στο μάθημα ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ εξετάζονται α) οι μαθητές/-τριες της Δ’ τάξης εσπερινών ΕΠΑ.Λ σχ. έτους 2017-2018 και β) οι απόφοιτοι/-ες της Δ’ τάξης εσπερινών ΕΠΑ.Λ. παρελθόντων ετών που διεκδικούν το ειδικό ποσοστό 1% επιπλέον των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΜΟΝΟ για ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, ΑΕΝ).
** Την Πέμπτη 14/6/2018 στο μάθημα ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ εξετάζονται οι μαθητές/-τριες της Γ’ τάξης των Αυτοτελών Ειδικών Τμημάτων και των Τμημάτων Συνδιδασκαλίας ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. σχ. έτους 2017-2018 στα ίδια θέματα με το μάθημα ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο οποίο εξετάζονται οι υποψήφιοι των ημερησίων ΕΠΑ.Λ.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρειςώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

– μέχρι τις 08:00 για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30,
– μέχρι τις 15:00 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15:30,
– μέχρι τις 09:30 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

– των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες,
– των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες,
– του ειδικού μαθήματος “Έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων” είναι περίπου είκοσι λεπτά.

Σχετικά με τη διεξαγωγή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2018-19, ως προθεσμία ορίζεται το διάστημα από την Τρίτη 19/6/2018 μέχρι και την Παρασκευή 29/6/2018.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here