14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο 2-3/3

Share

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αύριο Σάββατο 2 Μαρτίου αναμένονται τοπικές βροχές από τα δυτικά κυρίως από το μεσημέρι, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, βαθμιαία στα βόρεια και μέχρι το βράδυ σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση θα υπάρξει από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σε βόρειων διευθύνσεων 5-6 μποφόρ.

Συγκεκριμένα για Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 6-7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου, προβλέπονται στα δυτικά της χώρας λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν νοτιότερα και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3-5, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους 4-6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στο Αιγαίο πιθανώς έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη