Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Με ανοιξιάτικο καιρό θα κυλήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με κύρια χαρακτηριστικά την ηλιοφάνεια και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει από την Τρίτη, οπότε προβλέπονται βροχές σε σχεδόν όλη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ:

Το Σάββατο 9/3 αναμένονται αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή 10/3 ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα είναι νότιοι 4-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Καθαρά Δευτέρα 11/3 αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τη νύχτα στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4-6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Από την Τρίτη 12/3 αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Στα ηπειρωτικά ορεινά θα έχουμε χιονοπτώσεις, ενώ τα φαινόμενα το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4-6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που από το απόγευμα στα βόρεια θα ενισχυθούν στα 7 και πιθανόν πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα είναι αισθητή στα δυτικά και τα βόρεια.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη