Πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού σύντομα στη Σαντορίνη

Κώδωνες συλλογής χρησιμοποιημένων φιαλών κλπ γυάλινων συσκευασιών, στο Κέντρο Διαλογής και Ανάκτησης Υλικού Σαντορίνης, έτοιμοι για τοποθέτηση σε διάφορα σημεία του νησιου. Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης

Πρόγραμμα συλλογής γυάλινων συσκευασιών, ξεχωριστά από τους μπλέ κάδους, πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει στη Σαντορίνη. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και κυρίως στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που απορρίπτουν μεγάλες ποσότητες γυάλινης συσκευασίας.

Η συλλογή θα γίνεται σε πενήντα ειδικούς κώδωνες μπλε χρώματος (φωτογραφία) που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της Σαντορίνης. Οι γυάλινες συσκευασίες που θα συλλέγονται, θα οδηγούνται προς αξιοποίηση.

Σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ένα όσο το δυνατόν πιο καθαρό ρεύμα αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας στο σημείο που παράγονται και να δοθεί η δυνατότητα κυρίως στους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, της διασκέδασης και της διαμονής να συμμετέχουν στην ανακύκλωση. Το έργο είναι συμπληρωματικό στο υφιστάμενο έργο του μπλε κάδου που ήδη γνωρίζουμε όλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη