Προγράμματα μετεκπαίδευσης στον τουρισμό για εργαζομένους και πρόσκαιρα ανέργους

Με υπογραφή της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη με την οποία ξεκινούν και θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά σε 13 πόλεις της χώρας προγράμματα μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουρισμό.

Με στόχο την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και κατάρτιση στον τουριστικό τομέα και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, το Υπουργείο Τουρισμού εξασφάλισε τους απαιτούμενους πόρους ώστε να ξεκινήσουν τα προγράμματα από το Νοέμβριο του 2018, και για τρεις συνεχόμενες χρονιές.

Για την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019, προβλέπεται η εισαγωγή 1.075 μετεκπαιδευομένων σε 44  συνολικά Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού με ανώτατο όριο 25 άτομα ανά τμήμα.

Οι προκηρυσσόμενες θέσεις για εισαγωγή μετεκπαιδευομένων, αφορούν εργαζόμενους (μισθωτούς) και πρόσκαιρα ανέργους εμπειροτέχνες, ηλικίας έως 55 ετών, οι οποίοι απασχολούνται στα πάσης φύσεως ξενοδοχειακά καταλύματα, κύρια και μη, στα καζίνο, και σε κέντρα εστίασης και αναψυχής. Οι θέσεις καλύπτονται σε ποσοστό 20% από πρόσκαιρα άνεργους.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Βόλο, Ιωάννινα, Πύργο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Ρόδο, Χίο, Χανιά και Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Τα 44 τμήματα, διάρκειας 380 ωρών το καθένα, αφορούν στις εξής ειδικότητες: υπηρεσία υποδοχής, μαγειρική τέχνη, επισιτισμός, ζαχαροπλαστική τέχνη και οροφοκομία.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ξεκινά τη Δευτέρα 16 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 27 Ιουλίου, με τη διαδικασία της ταχυμεταφοράς, της συστημένης επιστολής ή επιτόπια (αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου) όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 14:30 στις κατά τόπους γραμματείες των εκπαιδευτικών μονάδων του Υπουργείου Τουρισμού:

  • IEK Aναβύσσου (αιτήσεις για Αθήνα και Χίο)
  • ΙΕΚ Θεσσαλονίκης (αιτήσεις για Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Βόλο)
  • ΙΕΚ Ρόδου (αιτήσεις για Ρόδο)
  • ΙΕΚ Κέρκυρας ( αιτήσεις για Κέρκυρα και Ιωάννινα)
  • ΙΕΚ Πελοποννήσου (αιτήσεις για Πύργο και Καλαμάτα)
  • ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης (αιτήσεις για Αλεξανδρούπολη)
  • ΑΣΤΕΚ Αγίου Νικολάου Κρήτης (αιτήσεις για Άγιο Νικόλαο και Χανιά)

Η διαδικασία της επιλογής θα γίνει βάσει συστήματος μοριοδότησης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here