Προς επισκευή και ανάπλαση τα ριμίδια στο Ημεροβίγλι

Κλικ για μεγέθυνση

Στην επισκευή και ανάπλαση ριμιδιών στο Ημεροβίγλι, μήκους περίπου 510 μ. και συνολικής επιφάνειας 2.200 τ.μ., πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Θήρας τις επόμενες ημέρες. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 146.504 € (με ΦΠΑ).

Ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών που δέχεται καθημερινά η περιοχή έχει επιβαρύνει το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα οι φθορές να είναι σημαντικές και να εμποδίζουν την άνετη και ασφαλή κυκλοφορία των πεζών.

Παράλληλα, μιας και στο μεγαλύτερο μήκος των ριμιδιών είναι δυνατή και η κυκλοφορία οχημάτων, σε όλη την επιφάνειά τους θα κατασκευαστεί βιομηχανικό δάπεδο, το οποίο θα διακόπτεται από καδένες λιθόστρωτου.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί και κατασκευή δημοτικού φωτισμού σε συγκεκριμένα τμήματα που απομακρύνθηκαν οι κολώνες της ΔΕΗ και δεν είναι επαρκής ο υπάρχων φωτισμός.

Το έργο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός κατά τη διάρκεια των εργασιών και για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι κάτοικοι της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Print Friendly, PDF & Email