14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Προς παραχώρηση από την ΕΤΑΔ οι στάβλοι του Καμαρίου

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και προκειμένου να δοθεί ανάσα στα θέματα στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων

Share

Τμήμα του συγκροτήματος στάβλων στο Καμάρι. Φωτογραφία Κώστας Κωνσταντινίδης, 11/7/2018

Πρωτοβουλία για την παραχώρηση των στάβλων του Καμαρίου (φωτογραφία πάνω) στον Δήμο Θήρας ανέλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε χθες (11/7) ο Δήμαρχος Θήρας, κος Νίκος Ζώρζος, με συνεργάτη του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, κατά την οποία επισημάνθηκε η επιβεβλημένη ανάγκη παραχώρησης ακινήτων από την ΕΤΑΔ όπου θα κατασκευασθούν κατοικίες για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Θήρας, σύμφωνα με την σχετική πληροφόρηση η ΕΤΑΔ αναμένεται να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Στον κόκκινο κύκλο η έκταση όπου βρίσκονται οι στάβλοι στο Καμάρι. Πηγή εικόνας χάρτη: Google Maps

Άλλα φλέγοντα για τη Σαντορίνη θέματα που έθιξε ο κος Ζώρζος στο πλαίσιο συναντήσεών του με στελέχη της κυβέρνησης αυτές τις μέρες στην Αθήνα, είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών και το αλιευτικό καταφύγιο στη Βλυχάδα.

Στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γρηγόρη Θεοδωράκη βασικό θέμα συζήτησης ήταν η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου Θήρας και η δυσκολία να ανταποκριθεί το υφιστάμενο προσωπικό στις αυξημένες ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η πρόσληψη τριών ατόμων επιστημονικού προσωπικού, που έχει εγκριθεί από τον Μάιο του 2017, βρίσκεται στο ΑΣΕΠ επί μήνες χωρίς να έχουν εγκριθεί οι θέσεις. Ο Δήμαρχος Θήρας έθεσε δια ζώσης για μία ακόμη φορά το θέμα της επιτακτικής ανάγκης έγκρισης περισσότερων θέσεων επιστημονικού προσωπικού και ειδικότερα των Μηχανικών για τη στελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας.

Κατά τη σημερινή (11/7/2018) συνάντηση του Δημάρχου Θήρας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, τέθηκε το θέμα της επίσπευσης της έγκρισης της μελέτης για την “Κρηπίδωση νοτίου μώλου καταφυγίου ψαράδων στη Βλυχάδα” προϋπολογισμού 315.000€. Η μελέτη έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τις 24/11/2017, ενώ το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει δεσμεύσει το αντίστοιχο κονδύλι για την υλοποίηση του έργου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη