17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προσκυνηματική εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα με τον Σύλλογο Ακρωτηρίου

Share

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Ακρωτηρίου Θήρας διοργανώνει 5ήμερη προσκυνηματική εκδρομή από 1 έως 6 Μαρτίου 2018, σε Βόλο-Όλυμπο-Θεσσαλονίκη-Σουρωτή (μοναστήρι Αγίου Παΐσιου)-Παναγία Σουμελά-Βέροια-Μετέωρα.

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

1/3: Aναχώρηση στις 15:30 από το λιμάνι Σαντορίνης με πλοίο για Πειραιά και διανυκτέρευση.

2/3: Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τον Πειραιά, όπου με ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στον πρώτο προορισμό μας την Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς στον Αλμυρό Μαγνησίας. Μετά το προσκύνημά μας θα γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα και θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας για την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω στο Διόν Πιερίας. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την όμορφη Περαία Θεσσαλονίκης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3/3: Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχώρηση για την Ιερά Μονή Σουρωτής (Μοναστήρι του Γέροντα Παΐσιου) για προσκύνημα. Συνεχίζουμε για το Πανόραμα Θεσσαλονίκης και την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και αμέσως για τον Άγιο Πολύκαρπο στη Μενεμένη. Το μεσημέρι θα μας βρει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της πόλης και να γνωρίσουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα, συγκέντρωση το απόγευμα για την επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

[adning id="140783"]


4/3: Μετά το πρωινό αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουμε το ταξίδι για την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου κοντά στη Βέροια και αμέσως μετά για την Παναγία Σουμελά. Γεύμα στην περιοχή και αναχώρηση για την Καλαμπάκα. Αν το πρόγραμμα το επιτρέψει, μπορούμε να επισκεφθούμε τη Μονή Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα, η οποία κλείνει στις 17:00. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Καλαμπάκα, δείπνο και διανυκτέρευση.

5/3: Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τα Μετέωρα, όπου μπορούμε να επισκεφθούμε κάποιες από τις παρακάτω Μονές:
Μονή Μεγάλου Μετεώρου
Μονή Βαρλαάμ
Μονή Αγίας Τριάδος
Μονή Αγίου Νικολάου Ἀναπαυσᾶ 
Μονή Ρουσάνου 
Γεύμα σε τοπική ταβέρνα και αναχώρηση για την επιστροφή στην Αθήνα-Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ ξεκούραση και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στον Πειραιά.

6/3: Αναχώρηση για Σαντορίνη με πλοίο στις 07:25

Κόστος συμμετοχής:
Για άτομα άνω των 13 ετών: 300 ευρώ
Για άτομα κάτω των 12 ετών: 250 ευρώ

Στη τιμή συμπεριλαμβάνονται ακτοπλοϊκα εισιτήρια, διαμονές σε Πειραια (με πρωινό), Θεσσαλονίκη (με πρωινό και δείπνο) και Μετέωρα (με πρωινό και δείπνο), μεταφορά με πούλμαν από Πειραιά και επιστροφή.

Τηλέφωνα πληροφοριών: 6971559562 – 6987928190 – 2286081474

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη