Πρόσωπο: Αλέξανδρος Καψιμάλης

Ο Αλέξανδρος Καψιμάλης γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε τα σχολικά του χρόνια στην Σαντορίνη. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από όπου έλαβε το δίπλωμά του και αρίστευσε. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με ειδικότητα στην Κατοίκηση στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΤΗ Πολυτεχνείου Ελβετίας, όπου φοίτησε με υποτροφία από Ελβετικό Ίδρυμα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του σε Αθήνα και Ζυρίχη διακρίθηκε και συμμετείχε σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς ιδεών και εκθέσεις. Η διπλωματική του μελέτη με θέμα “Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας και Ηφαιστείων στη Σαντορίνη” που αφορά την περιοχή των λατομείων στην είσοδο του οικισμού των Φηρών δημοσιεύτηκε στα Αρχιτεκτονικά Θέματα και συμμετείχε σε σχετικές εκθέσεις.

Φέτος επιστρέφει και εργάζεται μόνιμα στη Σαντορίνη, όπου διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο. Κύριος στόχος του είναι η δημιουργία σύγχρονων αρχιτεκτονικών λύσεων επηρεασμένων από τη δυναμική του ηφαιστειογενούς τοπίου και τη σοφία της ανώνυμης προβιομηχανικής αρχιτεκτονικής του νησιού. Είναι επίσης η αποκατάσταση και ανάδειξη παραδοσιακών κτισμάτων ή οικιστικών συνόλων και η ενεργοποίηση και ανασύσταση πρώην βιομηχανικών ζωνών και κτιρίων του νησιού με λανθάνουσα δυναμική σε πολιτιστικό, οικολογικό και οικονομικό επίπεδο για τη Σαντορίνη, τις Κυκλάδες και ευρύτερα. Πρόκειται να συμμετέχει παράλληλα σε ερευνητική μελέτη του ΕΜΠ-Πράσινου Ταμείου σχετικά την ανασυγκρότηση του δημόσιου χώρου της Κατοικίας στο κέντρο της πόλης της Αθήνας.

Η κάθε μέρα αποτελεί για τον Αλέξανδρο μία ποικιλία ξεχωριστών στιγμών, εικόνων, απόψεων και προκλήσεων που πυροδοτούν τη διαμόρφωση και πραγμάτωση νέων σκέψεων, ιδεών και εκφραστικών μέσων. Ταξιδεύει συχνά σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το γράψιμο. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα χρησιμοποιεί κυρίως για επικοινωνία και ενημέρωση με φίλους του.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη