Πρόσωπο: Αντώνης Χάλαρης

Ο Αντώνης Χάλαρης γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στη Σαντορίνη μέχρι τα 18, οπότε και τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΤΕΙ Πειραιά, όπου η πτυχιακή του εργασία είχε να κάνει με την αιολική ενέργεια στη Θηρασιά. Συνέχισε σε μεταπτυχιακές σπουδές, αποκτώντας MSc in Energy από το Heriot –Watt University του Εδιμβούργου.

Η διπλωματική του εργασία αφορούσε την δημιουργία ενός ποιοτικού μοντέλου που περιλαμβάνει όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διαχείριση των υδάτινων πόρων μέσω της επίλυσης του προβλήματος της λειψυδρίας των νησιών της Σαντορίνης και της Θηρασιάς, ώστε το μοντέλο αυτό να αποτελέσει εφαρμόσιμο εργαλείο και σε άλλα παρόμοια νησιά του Αιγαίου.

Μέχρι να ολοκληρωσει τις σπουδές του το 2009, εργάστηκε στον τουριστικό κλάδο και στην παροχή υπηρεσιών. Τότε επέστρεψε μόνιμα στη Σαντορίνη και ξεκίνησε να δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στο τεχνικό γραφείο που διατηρεί μέχρι και σήμερα, με αντικείμενο την αδειοδότηση βιοτεχνιών και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και την εκπόνηση ενεργειακών μελετών. Είναι επίσης συνεργάτης του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου “Δάφνη”.

Στη μέχρι σήμερα επαγγελματική του πορεία δύο είναι οι στιγμές που ξεχωρίζει ως σημαντικές: α) τη συμμετοχή του στις διεργασίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, των Δημάρχων της Ευρώπης για την υπογραφή του Συμφώνου της μείωσης του CO2 και την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις περιοχές τους, και β) τα projects για το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου.

Για το μέλλον, ελπίζει σε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον συνείδηση των Θηραίων πολιτών, ώστε να υπάρξουν βιοκλιματικά κτήρια που θα εναρμονίζονται με τη φυσιογνωμία του νησιού. Επίσης ευελπιστεί στην μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων στα κοινωνικά δρώμενα, κάτι που σήμερα το θεωρεί πιο αναγκαίο από ποτέ.

Ο Αντώνης είναι μέλος στο ΔΣ της Θύελλας Καμαρίου, καθώς και μέλος στον Παγκράτιο Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο και στο Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης. Στα προσωπικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγεται ο αθλητισμός, το υποβρύχιο ψάρεμα, η σκοποβολή, οι παραδοσιακοί χοροί, η μαγειρική και τα ταξίδια μαζί με τη σύζυγό του, Νεφέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη