14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόσωπο: Γιώργος Καλφόπουλος

Share

kalfopoulos_g_249x514
Γιώργος Καλφόπουλος

Ο Γιώργος Καλφόπουλος γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα.

Αφού αποφοίτησε από τα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτoνα, συνέχισε τις σπουδές του στην Ελλάδα και την Αμερική. Σπούδασε στο τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθηνών και στο Cornell, από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «excellence award», ενώ τιμήθηκε  για την εκπόνηση της πτυχιακής του με θέμα την αμερικανική τουριστική πολιτική “Perceived Fairness of Tourism Management”.

Πριν ασχοληθεί με τα ξενοδοχεία της οικογένειάς του, τα “Rocabella” σε Σαντορίνη και Μύκονο, εργάστηκε επί μία πενταετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε Duty Manager στο Out of the Blue Capsis Resort στην Αγία Πελαγία, ομιλητής στην ΟΤΕΚ Αναβύσσου και σύμβουλος στην εταιρία Westin Hotel & Resorts στο White Plains.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως Chief Operating Officer στο ξενοδοχείο της Μυκόνου, ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε στην Σαντορίνη όπου και βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην επαγγελματική του πορεία έχει λάβει διακρίσεις όπως το Travelers’ Choice της Tripadvisor και της Travelife, αλλά και απο εθνικούς οργανισμούς όπως τον ΕΟΤ και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει εκδώσει αρκετά επιστημονικά άρθρα όπως «The basics of yield management», «Wishful Thinking and Rocket Science», «Hotel-Room Inventory management».


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη