Πρόσωπο: Μαργαρίτα Καραμολέγκου

Η Μαργαρίτα Καραμολέγκου μεγάλωσε στο Καμάρι και είναι απόφοιτος του Ενιαίου Λυκείου Θήρας.

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής με κατεύθυνση Αμπελουργία – Δενδροκομία. Στο πλαίσιο της πτυχιακής διατριβής “Αμπελογραφική μελέτη μερικών ποικιλιών αμπέλου”, μελέτησε 15 ελληνικές ποικιλίες αμπέλου με βάση τον κώδικα της αμπελογραφικής μελέτης του Ο.I.V. (Office Intenational de la Vigne et du Vin).

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο διατμηματικό Τμήμα Αμπελουργίας – Οινολογίας με ειδίκευση στην Οινολογία. Η μεταπτυχιακή διπλωματική της μελέτη που είχε θέμα “Μελέτη των ανθοκυανών και των τανινών των φλοιών της ποικιλίας Cabernet sauvignon. Μελέτη και ανάπτυξη μεθόδων ανάλυσης της επίδρασης του ποτίσματος και των υποκειμένων στις περιεκτικότητες αυτών” παρουσιάστηκε στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Νέων Επιστημόνων/Ερευνητών. Επίσης, δημοσιεύτηκε στην “Journal of Argicultural and Food chemistry”, ενώ περίληψη αυτής δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Αμπελοτόπι”.

Για τις εξελίξεις στο χώρο της αμπελουργίας και της οινολογίας φροντίζει να ενημερώνεται μέσω σεμιναρίων που παρακολουθεί, αλλά και από τον κλαδικό τύπο και το διαδίκτυο.

Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε στο οινολογικό εργαστήριο “Κάδμιο” στο Κιάτο, συνεχίστηκε στην Ένωση Συνεταιρσμών Θηραϊκών Προϊόντων, ενώ από το 2009 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Οινοποιία Γαβαλά στο Μεγαλοχώρι ως οινολόγος. Άμεσος επαγγελματικός της στόχος είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των κρασιών του οινοποιείου.

Συμμετέχει επίσης στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει ο Δήμος Θήρας στο πλαίσιο του έτους γαστρονομίας με θέμα “Το κρασί και τα Τοπικά Προϊόντα της Σαντορίνης στη Σύγχρονη Εστίαση” παρουσιάζοντας την θεματική ενότητα “Παλαίωση, Αποθήκευση και Σερβίρισμα του κρασιού”.

Τον ελεύθερο χρόνο της η Μαργαρίτα προτιμά να τον περνάει είτε με παρέες φίλων, είτε με ένα καλό βιβλίο. Πάντα όμως βρίσκει ευκαιρία για ταξίδια αναψυχής εντός και εκτός Ελλάδος που τα θεωρεί απαραίτητα “για να πάει καλά η χρονιά”.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη