Λεονταρίτης: Πρωταρχικός στόχος η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του Αθηνιού

synantisi_ypen231216Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε την Παρασκευή 23/12 με βασικό θέμα την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Αθηνιού με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χρήστο Λαμπρίδη, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των φορέων της Σαντορίνης και υπηρεσιακοί παράγοντες των συναρμόδιων υπουργείων, υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση του λιμανιού, με τη λήψη απόφασης για την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου που θα δώσει “ανάσα” στις λιμενικές υποδομές του νησιού, αυξάνοντας έτι περαιτέρω τη λειτουργικότητά τους, μέσω της επέκτασης (προς τη θάλασσα) κατά 17 μέτρα του χερσαίου χώρου του λιμανιού και με πρωταρχικό στόχο την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών.

Για την παρακολούθηση των εξελίξεων και το συντονισμό των ενεργειών συστάθηκε ολιγομελής επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει και ο Αντιπεριφερειάρχης.

 

Print Friendly