17.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προτάσεις προβολής της τουριστικής αγοράς μέσω Alibaba εξετάζει η Σαντορίνη

Share

zorzos_kogioumtzis_23aug16
Από αριστερά: Ν. Ζώρζος, Ν. Κογιουμτζής, Κ. Γραμματικογιάννης

Με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, κ. Νίκο Κογιουμτσή, συναντήθηκε σήμερα (23/8) το πρωί ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι επαγγελματικοί φορείς του νησιού, καθώς και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου.

Ο κ. Κογιουμτσής με τον συνεργάτη του κ. Κ. Γραμματικογιάννη, διευθυντή της εταιρείας World of Ethos, παρουσίασαν την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει η κινεζική εταιρεία Alibaba στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2016, υπό την αιγίδα του υπουργείου εξωτερικών, θα βρίσκονται στην Αθήνα κορυφαία στελέχη της εταιρείας Alibaba και θα συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και φορείς της αγοράς για ανάπτυξη διμερών σχέσεων στον τομέα των εξαγωγών και του τουρισμού.

Ο κ. Κογιουμτσής παρουσίασε παράλληλα και το ηλεκτρονικό πρόγραμμα δικτύωσης των εμπορικών επιχειρήσεων της Αθήνας, τύπου Open Mall με την επωνυμία doersnet.com, μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας. Μέσα από το πρόγραμμα και την εν δυνάμει συνεργασία με την Alibaba, μέσω της χρήσης των διαδικτυακών κόμβων Tmall και Alitrip, θα μπορέσει να διαφημιστεί η τουριστική εμπορική αγορά της πόλης και να διευκολυνθεί ο Κινέζος επισκέπτης κατά την διαμονή του στην πόλη. Το πρόγραμμα αυτό προτάθηκε επίσης στη Σαντορίνη και τη Μύκονο, περιοχές -που πέραν της Αθήνας- προτιμούν κατά κύριο λόγο οι Κινέζοι τουρίστες.

Πληροφορίες για την Alibaba

alibaba_660x440Η κινεζική εταιρεία Alibaba είναι η μεγαλύτερη εταιρεία online πωλήσεων του κόσμου με ετήσιες πωλήσεις το 2015 485 δις δολάρια (3 τρισεκατομμύρια RMB). Στην Κίνα έχει μερίδιο 63% στις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Το 2015 πραγματοποίησε την μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ και έλαβε 25 δις δολάρια.

Τα Marketplaces της Alibaba έχουν 423.000.000 ενεργούς χρήστες και κατέχει ποσοστό 65% στις ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω κινητού τηλεφώνου.

Διαθέτει πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για πωλήσεις προϊόντων B2B, B2C, C2C και υπηρεσιών όπως ο Τουρισμός. Το ενδιαφέρον της Alibaba για την Ελλάδα, είναι να παρουσιάσει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπηρεσίες της στους εξαγωγείς που ενδιαφέρονται για την τεράστια αγορά της Κίνας (ιδίως τυποποιημένα προϊόντα για τελικούς καταναλωτές) καθώς και στους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών (προώθηση τουρισμού στην Ελλάδα προς τους Κινέζους πολίτες).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη