14.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πρώτο κουδούνι… πρώτα προβλήματα

Share

Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς χτύπησε χτες 11/9/17 τo πρωί στα σχολεία της Σαντορίνης φέρνοντας ξανά στην επικαιρότητα το μείζον θέμα που ταλανίζει το νησί τα τελευταία χρόνια. Το πρόβλημα στέγης με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι όσοι έρχονται στη Σαντορίνη για να εργασθούν.

Πριν λίγους μήνες στην πρώτη γραμμή βρίσκονταν οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου. Μετά πυροσβέστες και αστυνομοκοί. Τώρα οι αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι, που καλούνται να περάσουν τη φετινή χρονιά στη Σαντορίνη χωρίς να βρίσκουν άμεσα διαθέσιμα σπίτια σε τιμή που να μπορεί να υποστηρίξει ο χαμηλος μισθός τους. Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες, ο κίνδυνος να μην αποδεχτούν τις θέσεις τους και τα σχολεία να λειτουργούν με κενά παραμένει υπαρκτός.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Θήρας έχει ήδη παραχωρήσει περίπου δέκα διαμερίσματα σε ιατρούς, καθώς επίσης στεγάζει και είκοσι δόκιμους αστυνομικούς σε ιδιόκτητο οίκημα.

[adning id="140783"]


Στο μεταξύ το μεσημέρι της Δευτέρας 11/9/17 πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στο Δημαρχείο Θήρας, ζητώντας την εφαρμογή του νόμου για δωρεάν στέγαση και σίτιση, έπειτα από την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΣΑΕΠ), στο νησί έχουν φτάσει περισσότεροι από 90 αναπληρωτές οι οποίοι είτε ψάχνουν και δεν βρίσκουν σπίτι, είτε βρίσκουν με ενοίκιο άνω των 500 €, με αποτέλεσμα να διαμένουν προσωρινά σε πανάκριβα ξενοδοχεία ή να κοιμούνται στην παραλία.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Θήρας μαζί με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς είχαν πολύωρη συζήτηση με τον Δήμαρχο στην οποία αποφασίστηκε να συνταχθεί άμεσα έγγραφο – αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα ζητά τον περιορισμό της διάρκειας του airbnb, αποκλειστικά στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ώστε να μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι του νησιού να ενοικιάζουν σπίτια σε ικανοποιητικές τιμές.

Για άλλη μια φορά άμεση λύση καλείται να δώσει η θηραϊκή κοινωνία, θέτοντας ως προτεραιότητα την επένδυση στην παιδεία των ίδιων των παιδιών της.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη