Πρωτοβουλία για τον υγιή τουρισμό από την Airbnb

Στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα

Γραφείο Υγιούς Τουρισμού (Office of Healthy Tourism) ιδρύει η Airbnb, ως απάντηση στις τάσεις υπερτουρισμού σε πολλά σημεία του πλανήτη, πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ενισχύσει τον τοπικό, αυθεντικό και βιώσιμο τουρισμό σε χώρες και πόλεις ανά τον κόσμο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, μέσα στα τελευταία 10 χρόνια που δραστηριοποιείται η Airbnb, οι ταξιδιώτες έχουν ανακαλύψει νέους προορισμούς και γειτονιές πέρα το τυπικό τουριστικό “μονοπάτι”, φέρνοντας τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού σε μικρές επιχειρήσεις και ντόπιους κατοίκους σε διάφορες γωνιές του πλανήτη. Αναπτύσσοντας το έργο αυτό μέσω συνεργασιών, προγραμμάτων και εκδηλώσεων, η Airbnb μέσω του Γραφείου Υγιούς Τουρισμού θα διευρύνει τις προσπάθειές της για την οικονομική ενίσχυση των κοινοτήτων, την προώθηση ταξιδιών σε λιγότερο γνωστά μέρη και την υποστήριξη φιλικών προς το περιβάλλον ταξιδιωτικών συνηθειών.

“Η Airbnb υποστηρίζει τον τουρισμό που είναι τοπικός, αυθεντικός, ποικίλος, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμος. Μέσα από το εισόδημα που κερδίζει η κοινότητα των οικοδεσποτών μας παγκοσμίως, την ικανότητά μας να προωθούμε τον τουρισμό σε μέρη που το χρειάζονται περισσότερο, και τα εγγενή βιώσιμα οφέλη της φιλοξενίας, η Airbnb παρέχει το είδος των ταξιδιών που είναι καλύτερο τόσο για τους προορισμούς, όσο και τους κατοίκους και τους ταξιδιώτες” αναφέρει ο επικεφαλής της Airbnb Global, Κρις Λίαν.

[adning id="140783"]

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία συνέστησε Συμβούλιο Εμπειρογνωμώνων για τον Τουρισμό, που έχει ως στόχο να συμβάλει στη διαμόρφωση του μακροπρόθεσμου οράματος και των δραστηριοτήτων της εταιρείας και στο οποίο συμμετέχουν σημαίνουσες προσωπικότητες από τον διεθνή χώρο του τουρισμού.

• Ταλέμπ Ριφάι, πρώην Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΠΟΤ)
• Ντέιβιντ Σκάουζιλ, Διευθύνων Σύμβουλος της EON Reality Inc. και πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC)
• Ροζέτ Ρουγκάμπα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Songa Africa και Amakoro Lodge και πρώην Γενική Διευθύντρια Τουρισμού της Ρουάντα
• Καθηγητής Μπομπ Καρ, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας και πρώην πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας

Στο μεταξύ, ανακοινώνοντας τα στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας 300 πόλεων και 80 χωρών ανά τον κόσμο για το 2017, η Airbnb επισημαίνει τον θετικό της αντίκτυπο στην κοινωνία και στον τουρισμό.

Σύμφωνα με αυτά, στην Ελλάδα το 2017 ήρθαν 1.370.000 επισκέπτες έχοντας επιλέξει για τη διαμονή τους καταλύματα μέσω της Airbnb. Οι οικοδεσπότες-συνεργάτες της πλατφόρμας δέχτηκαν επισκέπτες από περισσότερες από 150 χώρες. Ο μέσος χρόνος για μίσθωση του χώρου τους ήταν 28 μέρες τον χρόνο, με μέσο έσοδο τα 3,200 δολάρια.

Αντίστροφα, οι ταξιδιώτες που ταξίδεψαν από την Ελλάδα σε άλλους προορισμούς του εξωτερικού μέσω της Airbnb ήταν 318.000.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη