21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προβλήματα στην εκταμίευση του ποσού για την κάλυψη των ενοικίων του ιατρικού προσωπικού του Γ.Ν.Θήρας

Share

Αγκάθι στις σχέσεις του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας με τον Δήμο Θήρας εξακολουθεί να αποτελεί το ζήτημα της πληρωμής των ενοικίων σπιτιών όπου διαμένουν ιατροί που εργάζονται στο νοσοκομείο.

Τα χρήματα υπάρχουν, η νομική ρύθμιση υπάρχει αλλά δεν έχει βρεθεί προς το παρόν ο κοινά αποδεκτός τρόπος για την εκταμίευση του σχετικού ποσού.

Πάγια θέση του Δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου είναι το ποσό να κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της ΑΕΜΥ ΑΕ, η οποία στη συνέχεια θα καταβάλει, κατά την κρίση της, τα χρήματα στους δικαιούχους.

Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ ΑΕ & Εντεταλμένη Σύμβουλος για το Γ.Ν.Θήρας κ. Μαρία Μαυρικάκη ζητά από τον Δήμο να πληρώσει κατευθείαν τους δικαιούχους.

[adning id="140783"]


Στο πλαίσιο αυτό η κ. Μαυρικάκη, απαντώντας σε έγγραφο του Δημάρχου Θήρας (το κείμενο του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί), απέστειλε μακροσκελή σχετική με το θέμα επιστολή με αποδέκτη τον Δήμαρχο Θήρας και με κοινοποίηση στους Αντιδημάρχους, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Την επιστολή έδωσε στην δημοσιότητα το γραφείο του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Μανιού. Δείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής εδώ.

Να σημειώσουμε ότι το ποσό που προτίθεται να καταβάλει φέτος ο Δήμος Θήρας για την κάλυψη του κόστους των ενοικίων είναι 25.000 ευρώ ενώ ακόμα 130.000 ευρώ θα δαπανηθούν για την επισκευή ιδιοκτησίας του Δήμου, προκειμένου στη συνέχεια να διατεθούν για τη διαμονή ιατρών του Γ.Ν. Θήρας.

[adning id="140783"]


Νεότερη ενημέρωση 21/9 – ώρα 11:00

Ο Δήμαρχος Θήρας με σημερινό του έγγραφο απαντά στην παραπάνω επιστολή της κας Μαυρικάκη και ζητά τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού της ΑΕΜΥ ΑΕ, προκειμένου να κατατεθούν τα χρήματα που ο Δήμος Θήρας έχει αποφασίσει να παράσχει για την ενίσχυση των γιατρών του νοσοκομείου. Δείτε το πλήρες κείμενο του εγγράφου εδώ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη