Προχωρά η Β’ φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων

Επιλέχθηκαν οι ανάδοχοι των τριών υποέργων

Ξεκινούν στο αμέσως επόμενο διάστημα οι κατασκευαστικές εργασίες για τη Β’ Φάση της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων, συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, καθώς επιλέχθηκαν οι ανάδοχοι και για τα τρία υποέργα που το απαρτίζουν.

Ειδικότερα, η κοινοπραξία Ελληνικά Καλώδια ΑΕ-Fulgor ΑΕ ανέλαβε την κατασκευή των υποθαλάσσιων καλωδίων που θα συνδέσουν τη Νάξο με την Πάρο και τη Μύκονο. Στην Prysmian ανατέθηκε η αναβάθμιση των υφιστάμενων καλωδιακών διασυνδέσεων Λιβαδιού (Εύβοια)-Ανδρου και Ανδρου-Τήνου. Τέλος, η NARI Group Corporation επελέγη ως ανάδοχος για την κατασκευή Υποσταθμού 150 KV στη Νάξο.

Με τη Β’ φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων κλείνει ο βρόχος μεταξύ Πάρου, Νάξου και Μυκόνου και θωρακίζεται η αξιοπιστία και η σταθερότητα ηλεκτροδότησης των νησιών αυτών εφόσον εξασφαλίζεται διπλή τροφοδότηση, περιορίζοντας δραστικά την εξάρτησή τους από τους Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής (ΑΣΠ).

“Η έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την περάτωση του έργου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εντός του β’ εξαμήνου του 2019. Αντανακλά δε την σταθερή δέσμευση του ΑΔΜΗΕ για επιτάχυνση όλων των projects που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό του πρόγραμμα” τονίζει ο ΑΔΜΗΕ σε ανακοίνωσή του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here