Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη διασύνδεση Θηρασιάς-Πειραιά με οχηματαγωγό πλοίο

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας (υπ’ αριθμ. 90/2018 απόφαση) προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας στην τελευταία του συνεδρίαση, με θέμα την ακτοπλοϊκή διασύνδεση Θηρασίας-Πειραιά με οχηματαγωγό πλοίο.

Το ψήφισμα αναφέρει:

“Διαμαρτυρόμαστε έντονα, καθόσον οι επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές δρομολογίων που συνδέουν τη Θήρα με τη Θηρασία δεν ικανοποιούν πλήρως τους μόνιμους κατοίκους της Θηρασίας και αυτομάτως τους μετατρέπουν σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας αφού για την προσέγγιση του νησιού τους από τον Πειραιά αναγκάζονται να επιβιβάζονται σε δεύτερο πλοίο ή να διανύουν οδικώς απόσταση από το κεντρικό λιμάνι της Θήρας στο βόρειο τμήμα της Θήρας, στην Οία, για να μεταβούν με άλλο σκάφος (λάντζα) στη Θηρασία.

Αιτούμαστε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την εξασφάλιση ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Θηρασίας με τον Πειραιά ή και με το Λαύριο με οχηματαγωγό πλοίο σε καθημερινή ή έστω εβδομαδιαία βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους”.

Η ύπαρξη επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών δρομολογίων που συνδέουν τη Θήρα με τη Θηρασία δεν ικανοποιούν πλήρως τους μόνιμους κατοίκους της Θηρασίας, ενώ η απουσία εναλλακτικής λύσης κατά τις περιόδους ετήσιας επισκευής του οχηματαγωγού πλοίου που συνδέει τα δύο νησιά, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την επικοινωνία με τη Σαντορίνη. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα την περίοδο από 1/3/2018 μέχρι και 1/4/2018 όπου δεν προσέγγισε την Θηρασία κανένα οχηματαγωγό πλοίο, καθώς το πλοίο που επιδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρισκόταν σε περίοδο ετήσιας επισκευής. Κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου μάλιστα το νησί βρέθηκε πλήρως αποκλεισμένο αφού ούτε το σκάφος που συνδέει την Οία με την Θηρασία είχε ενεργή σύμβαση με το Υπουργείο.

Πάγιο αίτημα του Δήμου Θήρας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι η εξασφάλιση ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Θηρασίας με τον Πειραιά ή και με το Λαύριο με τη οχηματαγωγό πλοίο σε καθημερινή ή έστω εβδομαδιαία βάση καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here