Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας για τον θάνατο του Αριστείδη Αλαφούζου

Τη βαθύτατη λύπη του για τον θάνατο του αείμνηστου μεγάλου ευεργέτη της Σαντορίνης και της Θηρασιάς Αριστείδη Αλαφούζου εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας σε έκτακτη χθεσινή (17/5) συνεδρίασή του, εκδίδοντας ψήφισμα ως ακολούθως:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας αποφασίζει κατά πλειοψηφία:

  • Να εκφραστεί η βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής στην οικογένεια του Αριστείδη Αλαφούζου.
  • Να παραστεί ο Δήμαρχος Θήρας και Αντιπροσωπεία του Δήμου Θήρας στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.
  • Να αναρτηθεί η απόφαση που θα ληφθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Θήρας και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο”.

Αύριο Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, ώρα 12:00, θα τελεστεί τρισάγιο στην Παναγία Πλατσανή στην Οία και θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του εκλιπόντος στον οικογενειακό τάφο. Την ίδια μέρα το Δημοτικό Σχολείο Οίας θα παραμείνει κλειστό το Δημοτικό Σχολείο Οίας, σε ένδειξη τιμής στον εκλιπόντα.

Φωτογραφία αρχείου atlantea από την τελετή ενακήρυξης του Αριστείδη Αλαφούζου σε Επίτιμο Δημότη Θήρας

Ο Αριστείδης Αλαφούζος είχε ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Δημότη Θήρας σύμφωνα με την απόφαση 421/2011 (22/11/2011) του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, σε αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς του στην Οία, τη Θηρασία και ολόκληρη τη Σαντορίνη. Η τελετή της ανακήρυξής του πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη, στις 10 Μαρτίου 2012.

 

Print Friendly, PDF & Email