20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Χαράλαμπο Ρισβά την Παρασκευή στο Μπελλώνειο

Share

Ο Δήμος Θήρας και η Επιτροπή Πολιτισμού παρουσιάζουν την Παρασκευή 13 Απριλίου, ώρα 19:30, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο τον Χαράλαμπο Κ. Ρισβά σε ένα ρεσιτάλ πιάνου.

Ο κ. Χαράλαμπος Κ. Ρισβάς θα παρουσιάσει στο θηραϊκό κοινό μέρος του προγράμματος που εκτέλεσε για το Δίπλωμα Πιάνου, το οποίο απέκτησε στις αρχές του χρόνου από το Εθνικό Ωδείο, με παμψηφεί Άριστα λαμβάνοντας επίσης και το 1ο Βραβείο.

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει κομμάτια των Johan Sebastian Bach, Domenico Scarlatti, Ludwig van Beethoven, Frédéric François Chopin, Αrnold Schönberg και Μανώλη Καλομοίρη.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Λίγα λόγια για τον Χαράλαμπο Κ. Ρισβά
Ο Χαράλαμπος Κ. Ρισβάς γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Σαντορίνη. Το 2013 εισήχθη πρώτος στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε αριστούχος και πρωτεύσας το Δεκέμβριο του 2017.

Για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις του χορηγήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 από την Ελληνοαμερικανική Ένωση πλήρης υποτροφία για σπουδές στο Hellenic American University, όπου είναι τελειόφοιτος στον τομέα των ανώτερων θεωρητικών και της Σύνθεσης, στην τάξη του διαπρεπούς μουσικοσυνθέτη, μαέστρου και μέλους της Ακαδημίας Αθηνών Θόδωρου Αντωνίου. Σπούδασε, τέλος, πιάνο στην τάξη του Σάββα Ζαφειρόπουλου, στο κεντρικό εκπαιδευτήριο του Εθνικού Ωδείου, απ’ όπου και έλαβε το Δίπλωμα Πιάνου τον Ιανουάριο του 2018 (Άριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο).

Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα αφορούν τη μελέτη της φροϋδικής και της δομικής (λακανικής) ψυχανάλυσης σε σχέση με τον μουσικό τόκο. Συγκεκριμένα εξετάζουν την εμπλοκή του ασυνειδήτου και της επιθυμίας στη μουσική ερμηνεία και δημιουργία, την αποτύπωση των ψυχαναλυτικών αρχών μέσω του μουσικού συμβολικού και την ανάλυση μεγάλων μουσικών έργων, αλλά και άλλων έργων της διάνοιας με τα εργαλεία της ψυχαναλυτικής θεωρίας και κλινικής.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ημερίδες και πανεπιστημιακές διαλέξεις με εισηγήσεις σχετικά με τους ψυχαναλυτικούς και ανθρωπολογικούς συμβολισμούς, το ζήτημα της ασυνείδητης επιθυμίας και απόλαυσης, το οιδιπόδειο σύμπλεγμα, την ασυνείδητη δομική γλώσσα και τη δομική σημαινότητα στα έργα του Sergei Rachmaninoff και στην “Ιεροτελεστία της Άνοιξης” του Igor Stravisnky. Ταυτόχρονα, έχει εισηγηθεί σχετικά με την ενεργό σχέση της ψυχανάλυσης και της ορθόδοξης θεολογίας.

Για τα ακαδημαϊκά του επιτεύγματα έχει τιμηθεί με την “Κληρονομιά Παντιά Ράλλη” από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και με το “President’s Award for Academic Achievement” από το Hellenic American University.

Τον προσεχή Μάιο θα παρουσιαστεί το έργο του “Ο Εφιάλτης του Freud” για ενόργανο σύνολο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου Εργαστηρίου Νέων Συνθετών. Το Εργαστήριο συνδιοργανώνεται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών. Στην έως τώρα εργογραφία του περιλαμβάνονται έργα για σόλο πιάνο, έργα για ποικίλα ενόργανα σύνολα, μια συμφωνία (“Των Τύψεων”) και χορωδιακά έργα.

Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη