Ρεσιτάλ πιάνου το Σάββατο στο Μέγαρο Γκύζη

Με ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου από τον Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη συνεχίζονται το Σάββατο 21 Απριλίου, ώρα 19:00, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν ο ΔΑΠΠΟΣ, ο Δήμος Θήρας και το Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη.

Ο πιανίστας και συνθέτης έχει μια λαμπρή καριέρα, με τις εκτελέσεις του να χαρακτηρίζονται από το Gramophone Music Magazine ως “τόσο ξεχωριστές, που είναι υπεράνω σύγκρισης ακόμη και όταν σκεφτούμε σπουδαίες ηχογραφήσεις των Argerich, Horowitz, Brendel, Zimerman”.

Στα 25 χρόνια παρουσίας του στη διεθνή μουσική σκηνή έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες σε όλο τον κόσμο, σε μεγάλα μουσικά κέντρα και σε διεθνείς διοργανώσεις. Έχει συμπράξει με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και με κορυφαίες ορχήστρες του εξωτερικού, όπως οι Φιλαρμονικές της Αγίας Πετρούπολης, του Λονδίνου, του Στρασβούργου και του Μονάχου, ενώ έχει συνεργαστεί με σπουδαία σχήματα μουσικής δωματίου από όλο τον κόσμο.

Έχει παραδώσει σεμινάρια σε πανεπιστήμια του Birmingham, του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης, της Βαρκελώνης κ.α., ενώ οι ηχογραφήσεις του έχουν επιλεγεί ανάμεσα στις καλύτερες όλων των εποχών από έγκυρα διεθνή περιοδικά μουσικής (BBC Music Magazine, Pianist, Gramophone κ.α.).

Το συνθετικό του έργο αποτελείται από οργανική, χορωδιακή, θεατρική και χορευτική μουσική, με αναθέσεις ελληνικών και ευρωπαϊκών θεσμών.

Από το 2010 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου, μεταξύ άλλων, πρωτοστάτησε στην ίδρυση νέων θεσμών όπως το Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών ΟΜΜΘ και, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του ΟΜΜΘ.

Σάββατο 21/4 | Ώρα 19:00 | Μέγαρο Γκύζη, Φηρά | Είσοδος ελεύθερη

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη