Red Bull Art of Motion: Αυτοί είναι οι 18 του τελικού

Τα πέντε τελευταία εισιτήρια για τον τελικό του Red Bull Art of Motion, που θα φιλοξενήσει αύριο, Σάββατο 7 Οκτωβρίου, η Οία εξασφάλισαν οι 5 από τους 20 συμμετέχοντες της χθεσινής (5/10) β’ φάσης του προκριματικού, που έγινε στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, στη Βλυχάδα.

Μετά από δυνατά tricks, runs και drops, η κριτική επιτροπή κατέληξε στους 5 freerunners που συμπληρώνουν τη 18άδα που θα λάβει μέρος στον τελικό. Πρόκειται για τους: Alex Schauer (Αυστρία) που θα εμφανιστεί για τρίτη φορά στην τελική φάση του Red Bull Art of Motion, Didi Alaoui (Μαρόκο) που είχε αγωνιστεί ξανά το 2015 και φέτος επιστρέφει, Alexander Titanenko (Ουκρανία) στην παρθενική του συμμετοχή, Edward Scott (Ηνωμένο Βασίλειο) που έκλεψε τις εντυπώσεις των κριτών και τον μόλις 18 ετών Charles Luong (Ελβετία).

Θέση στον τελικό έχουν εξασφαλίσει ήδη οι 6 πρώτοι από το 2016: Bart Van der Linden (Ολλανδία), Alfred Scott (ΗΠΑ), Joey Adrian (ΗΠΑ), Calen Chan (ΗΠΑ), Pedro Salgado (Πορτογαλία), Nathan Weston (ΗΠΑ) καθώς και 7 αθλητές από τον Online Qualifier, οι: Δημήτρης “DK” Κυρσανίδης (Ελλάδα), Valtteri “Walssu” Luoma-aho (Φινλανδία), Jeff Garrido (ΗΠΑ), Krystian Kowalewski* (Πολωνία) σε αντικατάσταση του Stanislavs Lazdans ο οποίος δεν θα συμμετάσχει λόγω τραυματισμού, Pamela Forster (Αυστρία), Sydney Olson (ΗΠΑ), Aleksandra Shevchenko (Ρωσία).

[adning id="140783"]

Ο αγώνας του Σαββάτου ξεκινά στις 16:00. Οι 18 αθλητές θα αγωνιστούν σε τρία γκρουπ των έξι και, αφού ολοκληρώσουν το run τους μέσα σε 90”, οι δύο καλύτεροι από κάθε γκρουπ θα προκριθούν στην τελική 6άδα. Στην τελική φάση οι έξι αθλητές θα εκτελέσουν το δεύτερο και τελευταίο τους run με τους τρεις καλύτερους να ανεβαίνουν τελικά στο βάθρο.

Η πίστα απλώνεται σε μια έκταση 683 τ.μ. στην καλντέρα και η υψομετρική διαφορά ανάμεσα στο ψηλότερο και χαμηλότερο σημείο είναι 16 μέτρα. Μέσα στα 90” που διαρκεί κάθε run, οι αθλητές θα πρέπει με περίπλοκες φιγούρες και απαιτητικά tricks να καταπλήξουν την κριτική επιτροπή που αξιολογεί πέντε στοιχεία: δημιουργικότητα, τεχνική δυσκολία, εκτέλεση, ροή και συνολική εμφάνιση.

Η Σαντορίνη με το διάσημο ηλιοβασίλεμά της θα ντύσει τον αγώνα με εικόνες Ελλάδος
και κυκλαδίτικης ομορφιάς, οι οποίες θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ στις 16:00, αλλά και θα κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από το www.redbullartofmotion.com και το Red Bull TV στις 15:45 EEST.

[adning id="140783"]

* Νεότερη ενημέρωση 6/10 – ώρα 17:00
Εξαιτίας τραυματισμού ο Krystian Kowalewski δε θα μπορέσει τελικά να πάρει μέρος στον τελικό και την θέση του θα πάρει ο Dominic Di Tommaso από την Αυστραλία, ο οποίος κατετάγη 6ος στον χθεσινό προκριματικό.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη