14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη, εβδομάδα 31 | 2018

Share

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Με δυσκολίες ο τρύγος στη Σαντορίνη
Νωρίτερα ξεκίνησε φέτος ο τρύγος στη Σαντορίνη, περίπου κατά 10 μέρες σε σχέση με το σύνηθες. Τα διαθέσιμα σταφύλια λιγότερα, η ζήτηση μεγαλύτερη και οι τιμές για άλλη μια χρονιά πήραν την ανηφόρα.

Η έλλειψη αστυνόμευσης ευνοεί την εγκληματικότητα
Καθώς τα προβλήματα παραβατικότητας και οργανωμένου εγκλήματος, στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, αυξάνονται μέρα με τη μέρα, όσο η θερινή τουριστική περίοδος πλησιάζει στην κορύφωση της, κατεπείγουσα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, σχετικά με το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης των σωμάτων ασφαλείας απέστειλαν οι Δήμαρχοι Θήρας και Μυκόνου κ.κ. Νίκος Ζώρζος και Κωνσταντίνος Κουκάς.

Κατάταξη σε πέντε κατηγορίες για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα
Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ οι νέες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων και η κατάταξή τους σε πέντε κατηγορίες κλειδιών αντί τεσσάρων.

Χωρίς ναυαγοσώστες Γαλάζιες Σημαίες δεν έχει
Στην αδυναμία εξασφάλισης ναυαγοσωστικής κάλυψης οφείλεται η απώλεια των 5 από τις 6 Γαλάζιες Σημαίες που είχε εξασφαλίσει για φέτος η Σαντορίνη. Καθώς όλα τα άλλα κριτήρια πληρούνται με το παραπάνω ελπίζεται ότι το θα μπουν στη θέση τους και πάλι το 2019.

Καταλύματα για την προσωρινή στέγαση των εκπαιδευτικών
Ο Δήμος Θήρας προχωρεί στην ενοικίαση καταλυμάτων για την προσωρινή στέγαση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στην αρχή της ερχόμενης σχολικής περιόδου, ώστε να μην επαναληφθούν τα περυσινά φαινόμενα με τους εκπαιδευτικούς να καταφθάνουν στο νησί και να μην έχουν πού να κοιμηθούν μέχρι να βρουν μόνιμη στέγη.

Περισσότερες και τον Ιούνιο οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις
Στο 21.31% έφθασε η ποσοστιαία αύξηση των αφίξεων επιβατών διεθνών αεροπορικών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, τον φετινό Ιούνιο σε σχέση με τον περσινό. Δείτε τον αναλυτικό πίνακα 2011-2018.

Τα κρουαζιερόπλοια του Αυγούστου
Από 1 μέχρι 31 Αυγούστου αναμένεται να καταπλεύσουν στον όρμο των Φηρών 81 κρουαζιερόπλοια έναντι 77 πέρυσι. Το ημερολόγιο αφίξεων κρουαζιεροπλοίων του Atlantea ενημερώνται, για μια ακόμα χρονιά, με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια.

Εγγραφείτε στο newsletter, ακολουθήστε μας στα social media
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. Αν δεν λαμβάνετε το καθημερινό μας newsletter, εγγραφείτε τώρα. To Atlantea έχει επίσης ενεργή παρουσία στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram. Ακολουθήστε μας παντού. Κάθε κανάλι επικοινωνίας έχει και τα πλεονεκτήματά του. Σχολιάστε τις ειδήσεις, τα άρθρα και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (οι προσβλητικές αναφορές και η ρητορική μίσους δεν είναι καλοδεχούμενες…)

[adning id="140786"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη