Σαντορίνη, εβδομάδα 22 | 2018

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Μια “Σαντορίνη” έκλεψε την παράσταση
Το μοναδικό για την Ελλάδα κορυφαίο πλατινένιο μετάλλιο, του έγκριτου διαγωνισμού οίνου που διοργανώνει το περιοδικό Decanter, ήρθε πανηγυρικά στη Σαντορίνη και στο οινοποιείο του Αρτέμη Καραμολέγκου. Μαζί με 24 ακόμα σημαντικές διακρίσεις για τα Σαντορινιά κρασιά. To ελληνικό κρασί έχει τον καλύτερο πρεσβευτή του στο εξωτερικό: Ασύρτικο Σαντορίνης ή απλά “Σαντορίνη”.

Παράταση συμβάσεων την τελευταία στιγμή
Και ενώ έχουν αρχίσει να λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, η ΑΕΜΥ ΑΕ ολοκληρώνει τις διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις πλέον αορίστου χρόνου. Το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλύψει το χρονικό κενό που δημιουργείται, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, παρέτεινε με νομοθετική ρύθμιση τις υπάρχουσες συμβάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδιακασία.

Τι θέλουμε τελικά;
Αυξημένες σε σχέση με πέρυσι οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων για τον μήνα Ιούνιο. Δημοσιεύονται στο ημερολόγιο αφίξεων κρουαζιεροπλοίων που τηρούμε εδώ και πολλά χρόνια στο Atlantea. Η συνεχής ενημέρωσή του δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, καθώς χρειάζεται καθημερινή συλλογή στοιχείων από διαφορετικές πηγές. Ενδιαφέρον όμως έχουν και τα σχόλια όταν δημοσιεύεται το σχετικό άρθρο στη σελίδα μας στο Facebook. Τι θέλουμε τελικά;

Ένα κρίσιμης σημασίας έργο
Η Ειδική Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης για την επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στα Φηρά, προϋπολογισμού 3.540.496 ευρώ, με φορέα υλοποίησης την ΔΕΥΑ Θήρας. Η μεθοδευμένη επιμονή του Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου είχε σαν αποτέλεσμα την υπερδέσμευση κονδυλίων για τη χρηματοδότηση όλων των προτάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έτσι ώστε να μην αποκλειστεί καμία.

Οργή και θλίψη
Ο νυχτοφύλακας του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας έκλεβε αρχαία από το μουσείο που θεωρητικά φύλαγε. Οργή για το γεγονός, θλίψη για τον ίδιο τον φύλακα, που είναι από τη Σαντορίνη και που υποτίθεται ότι ήταν θεματοφύλακας της θηραϊκής ιστορίας και της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Ελπίζουμε ότι αυτά που βρέθηκαν ήταν όλα αυτά που έκλεψε…

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα
H αποκατάσταση και ανάδειξη του διατηρητέου κτηρίου του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος της Έξω Γωνιάς αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2019. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να στεγάσει μία μόνιμη έκθεση ηφαιστειολογικών ευρημάτων, τεκμηρίων και γραφιστικών απεικονίσεων για τα ηφαίστεια που διαμόρφωσαν τη Σαντορίνη και τη Θηρασία όπως τις ζούμε σήμερα. Δηλαδή ένα ηφαιστειολογικό μουσείο. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

Εγγραφείτε στο newsletter, ακολουθήστε μας στα social media
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. Αν δεν λαμβάνετε το καθημερινό μας newsletter, εγγραφείτε τώρα. To Atlantea έχει επίσης ενεργή παρουσία στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram. Ακολουθήστε μας παντού. Κάθε κανάλι επικοινωνίας έχει και τα πλεονεκτήματά του. Σχολιάστε τις ειδήσεις, τα άρθρα και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (οι προσβλητικές αναφορές και η ρητορική μίσους δεν είναι καλοδεχούμενες…)

[adning id="140787"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη