Σαντορίνη, εβδομάδα 27 | 2018

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Αεροδρόμιο – Οία σε 20 λεπτά αλλά το έργο έχει ουρές
Ο νέος δρόμος Αεροδρόμιο-Οία είχε την ατυχία να πέσει στη δίνη των οικονομικών προβλημάτων των επιχειρήσεων Καλογρίτσα που είναι ο ανάδοχος του έργου. Έτσι φτάσαμε στον Ιούλιο του 2018 για να έχουμε τον δρόμο ασφαλτοστρωμένο αλλά όχι τελειωμένο. Το γεγονός είναι ότι πλησιάζουμε στο τέλος της περιπέτειας. Οι πιέσεις που ασκούνται πανταχόθεν πρέπει να συνεχισθούν για να παραδοθεί το έργο πλήρως ολοκληρωμένο.

Αυξάνονται κρουαζιερόπλοια και προβληματισμοί…
Αυξημένες οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων τον Ιούλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Το birth allocation που εφαρμόζει πιλοτικά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας δείχνει να αποδίδει και υπάρχει μία καλύτερη κατανομή στις μέρες και στις ώρες αφίξεων των πλοίων. Όμως, το τι αφήνουν στην αγορά οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων είναι καθημερινό θέμα συζήτησης στα Φηρά…

Ένας χρήσιμος αποχαρακτηρισμός
Το Νότιο Αιγαίο μετακινείται από την κατηγορία των Αναπτυγμένων Περιφερειών της Ευρώπης στην κατηγορία των Μεταβατικών Περιφερειών για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027. Πρακτικά αυτό σημαίνει περισσότερες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Το κριτήριο του κατά κεφαλή εισοδήματος αποδείχτηκε άδικο για τους κατοίκους των νησιών που δεν είναι στην πρώτη γραμμή της τουριστικής ανάπτυξης.

Όταν ο Μάιος ξεπερνάει τον Αύγουστο
Μελετήστε, αν θέλετε, τον πίνακα εξέλιξης των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στη Σαντορίνη 2011-2018. Λέει πολλά. Για παράδειγμα τον Μάιο του 2018 οι αφίξεις (59699) ήταν περισσότερες από τον Αύγουστο του 2012 (54663)! Από χρόνο σε χρόνο ο τουρισμός αυξάνεται, η σεζόν επιμηκύνεται #santorinitheone

Και όμως δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο προστασίας των ζώων εργασίας
Η Σαντορίνη δέχεται πυρά για τη μεταχείριση των ζώων εργασίας που υπάρχουν στο νησί. Υπάρχουν κάποιοι που κακομεταχειρίζονται τα ζώα που τους δίνουν ψωμί; Ίσως. Είναι ο γενικός κανόνας; Οπωσδήποτε όχι. Το βασικό είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο προστασίας των ζώων εργασίας. Εκεί θα έπρεπε να κατευθυνθούν τα πυρά.

Καλοκαίρι αλά SAF
Στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, στη Βλυχάδα, κυριαρχούν θέατρο, παιδικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, ελληνική και παραδοσιακή μουσική. Για το διάστημα από 28 Ιουλίου μέχρι 26 Αυγούστου, το SAF έχει ετοιμάσει 11 ξεχωριστές καλλιτεχνικές βραδιές.
#glykokalokairaki

Μοτοσυκλετιστική εκδήλωση με αρχές και για καλό σκοπό
Τρίτη χρονιά στη Σαντορίνη. Το Distinguished Gentleman’s Ride είναι μια παγκόσμια μονοήμερη μοτοσυκλετιστική εκδήλωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του προστάτη και την αντρική υγεία γενικότερα, καθώς και την συγκέντρωση χρημάτων για τον σκοπό αυτό.  Ραντεβού στις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Εγγραφείτε στο newsletter, ακολουθήστε μας στα social media
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. Αν δεν λαμβάνετε το καθημερινό μας newsletter, εγγραφείτε τώρα. To Atlantea έχει επίσης ενεργή παρουσία στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram. Ακολουθήστε μας παντού. Κάθε κανάλι επικοινωνίας έχει και τα πλεονεκτήματά του. Σχολιάστε τις ειδήσεις, τα άρθρα και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (οι προσβλητικές αναφορές και η ρητορική μίσους δεν είναι καλοδεχούμενες…)

[adning id="140786"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη