Σαντορίνη, εβδομάδα 28 | 2018

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Σε 10 μήνες εκλογές, σε Δήμους και Περιφέρειες
Στις 26 Μαίου 2019, μαζί με τις ευρωεκλογές, θα ψηφίσουμε για τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα χρονικά περιθώρια για τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους ξαφνικά στένεψαν, καθώς όλοι υπολόγιζαν ότι πάμε για Οκτώβριο 2019. Με απλή αναλογική από την πρώτη Κυριακή θα εκλεγούν τα μέλη των Περιφερειακών και των Δημοτικών Συμβουλίων. Στις 2 Ιουνίου 2019 οι επαναληπτικές εκλογές, για Περιφερειάρχες και Δημάρχους, εφόσον δεν έχει εξασφαλισθεί πλειοψηφία πάνω από 50%την πρώτη Κυριακή.

62 χρόνια από την καταστροφή
Τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018, συμπληρώθηκαν 62 χρόνια από τον μεγάλο σεισμό του 1956 στη Σαντορίνη, τον μεγαλύτερο σεισμό του 20ου αιώνα στην Ευρώπη. Μεγάλο μέρος των κατοίκων εγκατέλειψε το νησί και τη φτώχεια που ακολούθησε για σχεδόν δύο δεκαετίες. Όμως στη σημερινή “πλούσια” Σαντορίνη μια ενδεχόμενη μεγάλη φυσική καταστροφή μοιάζει σαν κάτι που αφορά στο μακρινό μέλλον. Πόσο μακρινό αλήθεια;

Καλά μαντάτα
Συχνές οι επισκέψεις του Δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου στα υπουργεία στην Αθήνα. Άλλωστε τα αιτήματα του Δήμου προς την κεντρική διοίκηση είναι πολλά και μερικές φορές δυσεπίλυτα. Καλά μαντάτα όμως αυτή τη φορά για το θέμα της παραχώρησης των αγροτικών αποθηκών (στάβλων) της ΕΤΑΔ στο Καμάρι προκειμένου να ανεγερθούν κατοικίες για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων.

Νέα χειμερινά αεροπορικά δρομολόγια
Μετά την Aegean και τη Ryanair μια ακόμα αεροπορική εταιρεία, η Volotea, προγραμματίζει τακτικές πτήσεις, και τον χειμώνα, στη γραμμή Αθήνα-Σαντορίνη.  Προορισμός όλο το χρόνο το νησί. #santorinitheone #santoriniallyearround

Απανωτές οι συλλήψεις στο αεροδρόμιο
Stop σε δεκάδες αλλοδαπούς που επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις από τη Σαντορίνη προς την Ευρώπη κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων. Συνολικά ανακοινώθηκαν από την Αστυνομία 86 συλλήψεις στο διάστημα 7-12 Ιουλίου 2018.

Οδηγείτε προσεκτικά στον νέο δρόμο
Την προσοχή των οδηγών εφιστά ο Δήμος Θήρας, ως προς την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, στον νέο δρόμο Αεροδρομίου-Οίας. Μάλιστα, για τα τμήματα του οδικού δικτύου που έχουν παραληφθεί επισήμως διοικητικά, ο Δήμος ζητά εγγράφως προς το ΑΤ Θήρας την αστυνόμευση, τον έλεγχο ορίου ταχύτητας και γενικότερα όσων ορίζει ο ΚΟΚ.

Εγγραφείτε στο newsletter, ακολουθήστε μας στα social media
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. Αν δεν λαμβάνετε το καθημερινό μας newsletter, εγγραφείτε τώρα. To Atlantea έχει επίσης ενεργή παρουσία στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram. Ακολουθήστε μας παντού. Κάθε κανάλι επικοινωνίας έχει και τα πλεονεκτήματά του. Σχολιάστε τις ειδήσεις, τα άρθρα και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (οι προσβλητικές αναφορές και η ρητορική μίσους δεν είναι καλοδεχούμενες…)

[adning id="140786"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη