Red Bull Art of Motion: Σαρωτική νίκη από τον Ουκρανό Alexander Titarenko

Η Σαντορίνη έζησε χθες (7/10) για 7η συνεχή χρονιά στους ρυθμούς του Red Bull Art of Motion, συγκεντρώνοντας την παγκόσμια ελίτ του freerunning από 13 διαφορετικές χώρες, μπροστά σε περισσότερους από 2.500 θεατές που παρακολούθησαν από απόσταση αναπνοής το ιπτάμενο αθλητικό υπερθέαμα.

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό με περίπλοκα tricks, flips και εντυπωσιακά άλματα, ο πρωτοεμφανιζόμενος Ουκρανός Alexander Titarenko έκανε την ανατροπή και βρέθηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου με 418 βαθμούς, ένα από τα υψηλότερα σκορ στην ιστορία του διαγωνισμού, κερδίζοντας ταυτόχρονα και το βραβείο για το Best Trick by CU. Στη 2η θέση ακολούθησε ο Nate Weston από την Αμερική, με τον Έλληνα Δημήτρη “DK” Κυρσανίδη να επανέρχεται στο βάθρο των νικητών, αυτή τη φορά στη 3η θέση. Best Female του διαγωνισμού αναδείχτηκε η Aleksandra Shevchenko από τη Ρωσία.

“Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω! Ξεκίνησα ελπίζοντας απλά να προκριθώ στον Onsite Qualifier και ξαφνικά όλος ο κόσμος μου έδινε συγχαρητήρια για τη φετινή μου νίκη. Είναι τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Είμαι απλά συγκλονισμένος!” δήλωσε ο Alexander Titarenko μετά την μεγάλη επιτυχία του.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωταθλητής Δημήτρης “DK” Κυρσανίδης (νικητής του διαγωνισμού το 2014 και 2015) δήλωσε χαρούμενος που βρέθηκε και πάλι μεταξύ των πρώτων. “Ήταν πολύ δύσκολο, καθώς το επίπεδο ανεβαίνει κάθε χρονιά και είμαι ευγνώμων που ολοκλήρωσα το run μου όπως το είχα φανταστεί” συμπλήρωσε.

Αποτελέσματα Red Bull Art of Motion 2017:
1. Alexander Titarenko (UKR) 418 βαθμοί, 2. Nate Weston (USA) 386 βαθμοί, 3. Dimitris Kyrsanidis (GRE) 384 βαθμοί, 4. Calen Chan (USA) 346 βαθμοί, 5. Pedro Salgado (POR) 330 βαθμοί, 6. Valtteri Luoma Aho (FIN) 309 βαθμοί

Το Red Bull Art of Motion πραγματοποιήθηκε και φέτος με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη