Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου στο SAF

Συνεχίζεται η έκθεση "Το Παιχνίδι | Από την αρχαιότητα έως σήμερα"

Ενδιαφέρουσες δράσεις περιλαμβάνει για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 8-9 Απριλίου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης (SAF).

To πρόγραμμα ξεκινά όπως κάθε εβδομάδα το απόγευμα της Παρασκευής (7/4) 16:30-18:30, με τις Παιχνιδοεξερευνήσεις, ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-6 ετών, κατά το οποίο χρησιμοποιούνται τα ερεθίσματα που προσλαμβάνονται από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες, βασισμένο σε μεθόδους από το χώρο της παιδαγωγικής.

Πώς μπορεί μια ιστορία να σε κάνει να πιστέψεις στους ρινόκερους;
Με εξερεύνηση στον κόσμο των παραμυθιών και καλλιεργώντας την προφορική έκφραση και την κριτική ικανότητα. Θεατρικό παιχνίδι.

Όταν με την φαντασία σου σκαρφαλώνεις σε ένα ψηλό δένδρο!
Καλλιεργώντας την αυτοεικόνα μας ως μέλη μιας ομάδας με πνεύμα συνεργασίας. Μουσικοκινητική Orf και Dalcroze

Μπορείς ΕΣΥ να δημιουργήσεις όλα αυτά και ακόμη περισσότερα!
Καλλιεργώντας την αδρή και λεπτή κινητικότητα μέσα από κατασκευές και χειροτεχνίες. Δημιουργικό παιχνίδι.

Κάθε Παρασκευή:
16:30-17:30 Μουσικοκινητική και θεατρικό παιχνίδι
17:30-18:30 Κατασκευές

Κόστος: 5€/ώρα

Υπεύθυνη του εργαστηρίου: Άρτεμις Τσιαγκλάνη


Τα εικαστικά εργαστήρια του Σαββατοκύριακου 8-9/4 με γενικό τίτλο “Ο γύρος του κόσμου σε 6 πινελιές” αυτή την εβδομάδα ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο των Τοτέμ.

Η ρίζα της λέξης “Τοτέμ” ξεκινάει από τις Ινδιάνικες φυλές του Καναδά και περιγράφει κάθε φυσικό αντικείμενο, ζώο ή φυτό στο οποίο κάθε φυλή απέδιδε ιερές ιδιότητες. Κάθε φυλή είχε το δικό της Τοτέμ το οποίο ήταν σκαλισμένο από τον μάγο της φυλής και η ιερότητά του ήταν τόσο σημαντική που απαγορευόταν ακόμη και να αναφέρει κανείς το όνομά του. Τα Τοτέμ απεικόνιζαν ιερά ζώα ή φυτά και θεωρούνταν προστάτες των φυλών και των σπιτιών. Μερικά απ’ αυτά είχαν ύψος έως και 20 μέτρα κι αυτό γιατί σε κάθε τελετή γάμου, γέννησης ή θανάτου προσέθεταν και ένα ακόμη κομμάτι στο τοτέμ της φυλής. Σήμερα σώζονται ελάχιστα Τοτέμ κυρίως από την περιοχή της δυτικής ακτής στη Βόρεια Αμερική και από την ευρύτερη περιοχής της Αλάσκας.

[adning id="140783"]

Τα χρώματα και οι φανταστικές φιγούρες των Τοτέμ θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για πειραματισμό με ανακυκλώσιμα υλικά που θα οδηγούσουν τους συμμετέχοντες σε νέες δημιουργίες.

Σάββατο 8 Απριλίου
Παιδιά των τάξεων Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού 16:00-17:30
Παιδιά των τάξεων Δ’, Ε’, Στ’ Δημοτικού 18:00-19:30

Κυριακή 9 Απριλίου
Παιδιά των τάξεων Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού 10:30-12:00
Παιδιά των τάξεων Δ’, Ε’, Στ’ Δημοτικού 12:30-14:00

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για τις ανάγκες του συγκεκριμένου εργαστηρίου κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια άδεια, καθαρή πλαστική συσκευασία απορρυπαντικού ρούχων ή μαλακτικού ρούχων ή απορρυπαντικού πιάτων ή άλλων καθαριστικών οικιακής χρήσης. Ιδανικά οι συσκευασίες να έχουν και χερούλι.

Συντονίστριες εργαστηρίου: Ελένη Παλλέ, Λυδία Καραγιαννίδη

Για κάθε εργαστήριο η συμμετοχή εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2286085141 καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης ώρες 10:00-16:00. Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, τηρείται σειρά προτεραιότητας.


Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές του δράσεις, το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης συνεχίζει να φιλοξενεί στους χώρους του την έκθεση “Το παιχνίδι | Από την αρχαιότητα έως σήμερα”, μια έκθεση για την ιστορία του παιχνιδιού, εμπνευσμένη από τη συλλογή παιχνιδιών του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης και του ιδρυτή του Εμμανουήλ Λιγνού.

Σκοπός της έκθεσης είναι να μας θυμίσει τη σημαντικότητα του παιχνιδιού και να μας προβληματίσει για την αξία του και τη σημερινή μορφή του. Η έκθεση συμπληρώνεται με τα εκπαιδευτικά προγράμματα “Κατασκευάζω και παίζω Αρχαία Παιχνίδια” και “Τα Παιχνίδια της Αυλής”.

[adning id="140783"]

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαΐου και για την περίοδο 11-23/4 θα ισχύει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας, καθημερινά 10:00-18:00. Την Κυριακή του Πάσχα ο χώρος θα είναι κλειστός.

Είσοδος ελεύθερη.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη